امروزه دوچرخه یکی از وسیله های نقلیه بسیار محبوب در بین عموم مردم است، این وسیله علاوه بر کمک به محیط زیست، نوعی ورزش کالری سوز محسوب می شود که مطلوبیت آن را به حداکثر می رساند. اما یک نکته که دوچرخه سواری را برای افراد سخت می کند عدم وجود جایگاه مشخص برای دوچرخه سواران خصوصا در کشور ایران است. این حداقلی امکانات برای طرفداران دوچرخه احساس نیاز به قانون را بسیار زیاد افزایش می دهد؛ یکی از این قوانین، قانون تصادف با دوچرخه است که با توجه به عدم وجود جایگاه مناسب برای این دسته از افراد باید توجه ویژه ای به تدوین آن شود. در ادامه به توضیحات بیشتری پیرامون قانون تصادف با دوچرخه خواهیم پرداخت.
برای بسیاری از افراد شناخت دوچرخه به عنوان یک وسیله ی نقلیه بسیار سخت است چرا که حریم مشخصی در بین سایر وسایل نقلیه ندارد. اما این باعث نمیشود که از وظایف دوچرخه سواران از رعایت قوانین چشم پوشی کنیم، طبق قانون راهنمایی و رانندگی دوچرخه وسیله ی نقلیه غیر موتوری است که همانند سایر وسایل نقلیه و برای امنیت و آرامش خود و شهروندان ملزم به رعایت تمامی قوانین است.
با توجه به اینکه دوچرخه یک وسیله نقلیه است؛ در قانون تصادف دوچرخه با ماشین ما شاهد جاری شدن تمامی قوانین تصادف وسیله نقلیه با وسیله ی نقلیه دیگر هستیم. یعنی اگر در تصادف دوچرخه با ماشین، دوچرخه سوار مقصر باشد باید خسارت ها را تمام و کمال پرداخت کند این قانون برای ماشین هم صدق می کند. اما تنها تفاوت در این بین موضوع بیمه شخص ثالث است که هیچ شرکت بیمه ای آنرا به دوچرخه سواران ارائه نمی دهد که تنها در صورتی که ماشین مقصر باشد بیمه شخص ثالث آن هزینه ها را تقبل خواهد کرد. نکته ی حائز اهمیت در قانون تصادف دوچرخه با ماشین این است که در هنگام تصادف حتما با افسر تماس بگیرید و برای تشخیص مقصر هرگز به مشاهدات دو طرف بسنده نکنید چرا که تنها در این صورت است که می توان به تشخیص مقصر تصادف دوچرخه با خودرو دست یافت.
مسیرهایی که یک دوچرخه سوار طی میکند تقریبا با موتورسیکلت یکی است. و با توجه به ابعاد تقریبا یکسان و شرایط مشابه رانندگان آن اطلاع از قانون دوچرخه با موتور را به موضوعی مهم تبدیل کرده است. شاید بسیاری بر این باور باشند که تشخیص مقصر تصادف دوچرخه با با موتور سیکلت بسیار سخت است؛ درصورتیکه اینطور نیست. در هنگام تصادف این دو وسیله نقلیه باهم بعد از تشخیص مقصر توسط افسر پلیس اگر راننده موتور مقصر شناخته شده باشد خسارت وارده بر دوچرخه سوار را باید کاملا پرداخت کند و در صورتیکه دوچرخه سوار مرتکب اشتباه شده باشد در صورت داشتن بیمه ثالث از آن برای خسارت های موتور سوار پرداخت خواهد شد و دوچرخه سوار ملزم به پرداخت خسارت خواهد بود.
مقالات مرتبط:
در این قسمت بازهم با مشکل عدم وجود جایگاه مخصوص در خیابانها برای دوچرخه سواران بر میخوریم، با توجه به این موضوع علی الخصوص در کشور ما دوچرخه سواران برای تردد پیاده رو ها یا گوشه ی خیابان که محل ایستادن عابرین پیاده است را انتخاب میکنند که این کار گاهی اوقات باعث برخورد و تصادف عابرین پیاده با دوچرخه سوار میشود که با بازنگری به قانون تصادف با دوچرخه باید بدانیم در صورت مقصر شناخته شدن هر کدام از طرفین ملزم به پرداخت خسارت است. اما موضوعی که در اینجا ابهام دارد نحوه تشخیص مقصر در تصادف با دوچرخه سوار است؛ که این کار با تشخیص شاهدان یا به طور دقیق تر افسر و اداره پلیس امکان پذیر است.
برای جلوگیری از تصادف دوچرخه با سایر وسائل نقلیه و عدم نیاز به قانون تصادف با دوچرخه باید نکات زیر را رعایت کنید:
اولین مرحله این است که آرامش خود را حفظ کنیم و در صورتی که از سلامت جسمی خود اطمینان پیدا کردید با راننده به پلیس تماس بگیرید در صورتیکه راننده در محل حادثه نماند شماره پلاک ، رنگ و مدل خودرو را به خاطر بسپارید سپس تا آمدن پلیس صبور باشید. در این بین عکسبرداری از محل حادثه به افسر پلیس در روند تشخیص کمک خواهد کرد.
بسیاری از افراد برای سلامتی خود و آلوده نکردن محیط زیست ترجیح می دهند دوچرخه را به عنوان وسیله نقلیه همیشگی خود انتخاب کنند؛ اما برای اینکه بتوانیم با خیال آسوده و مطمئن از این وسیله همیشه استفاده کنیم بهتر است راهی برای امنیت خود و اطرافیانمان انتخاب کنیم، خرید بیمه مسئولیت و حوادث انفرادی یکی از مناسب ترین و میتوان گفت تنها راه حل امن برای پوشش مشکلات دوچرخه سواران است. این دو بیمه حتی مورد استفاده ی افرادی که دوچرخه سواری را به صورت حرفه ای انجام می دهند نیزهست.
بیمه حوادث انفرادی آسیب هایی را که به اشخاص در حین عمل و یا کاری پیش می آید پوشش می دهد. پوشش های این بیمه برای دوچرخه سواران شامل فوت، نقص عضو و از کار افتادگی است. این به این معناست که دوچرخه سوار با این بیمه سلامت جسمانی خود را در حوادث بیمه خواهد کرد و نمیتواند نقص هایی را که به دوچرخه اش وارد می شود جبران کند. انواع بیمه نامه حوادث انفرادی که مخصوص ورزشکاران وجود دارند را بیمه ورزشی نیز می نامند.
این بیمه مکمل بیمه حوادث انفرادی برای دوچرخه سواران است. دوچرخه سوراران علاوه بر تامین آرامش خود با این بیمه در قبال اشخاص ثالث مسئولیت خود را قبول خواهد کرد و علاوه بر این دیگر نگران خسارتی که به بدنه دوچرخه طی تصادفات ویا سرقت میشود نخواهند بود. این وسیله نقلیه با توجه به افزایش روز افزون آن دیگر از مسائل مربوط به شخص ثالث هراسی نخواهد داشت.
همانطور که در مقاله توضیح دادیم؛ با توجه به اینکه تمامی وسیله های نقلیه موتوری موظفند بیمه شخص ثالث را تامین کنند در هنگام هر گونه تصادف پوشش های بیمه شخص ثالث به کمک آنها خواهد آمد. اما پرسشی که در اینجا به وجود می آید این است که در صورت صدمه بدنی دوچرخه سوار چه ارگانی هزینه آن را پرداخت خواهد کرد؟ در پاسخ باید بگوییم صرف نظر از سن دوچرخه سوار خسارات بدنی وی به عهده ی صندوق تامین خسارت های بدنی است.
ورزش و تحرک بخش بسیار مهمی از زندگی مارا تشکیل می دهد و چه بهتر که به همراه وسیله ی نقلیه خود که همان دوچرخه است آن را تجربه کنیم. اما آیا راندن آن به تنهایی کافیست؟ مشخص است که ما باید علاوه بر توجه به راندمان صحیح وسیله مان به آرامش حین استفاده از آن توجه کنیم. به طور مثال ما در حال دوچرخه سواری در خیابان هستیم و دائما ترس این را داریم که اگر دوچرخه من دچار مشکل شود چه؟ اگر به کسی صدمه بزنم چه؟ پس باید بدانیم آرامش در هنگام استفاده از وسیله نقلیه حرف اول را می زند و این امر میسر نیست مگر با استفاده از دو بیمه مسئولیت و حوادث انفرادی در نمایندگی های بیمه. که با آسودگی خاط میتوانیم از دوچرخه سواری خود لذت ببریم.
مطالب مرتبط