دعوای بین مالک و مستاجر تنها مرتبط با واریز اجاره و حکم تخلیه نیست. علاوه بر این دو مسئله، ایمنی ساختمان و تعویض خسارات نیز از موضوعات مهمی هستند که می توانند برای هر دو طرف اهمیت داشته باشند. در این راستا، خرید بیمه آتش سوزی برای ساختمان مسکونی می تواند به عنوان یک راهکار مناسب مطرح شود تا نگرانی های احتمالی این دو گروه برطرف شوند.
وقتی به احتمال وقوع حوادث فکر می کنیم، اجاره دهنده نگران آتش سوزی و خسارت به اثاث خود می شود و از موجر خواستار تهیه بیمه آتش سوزی برای ساختمان مسکونی می شود. مالک نیز از اجاره دهنده می خواهد که اصول ایمنی را رعایت کرده تا جلوی وقوع خسارت را بگیرد، اگر چه در بیشتر موارد مسئولیت این اقدام بر عهده مالک قرار دارد.
با این حال سؤال مطرح می شود که آیا مستاجر می تواند خودش بیمه آتش سوزی برای ساختمان مسکونی خود بخرد یا خیر؟ و آیا پرداخت هزینه و خرید بیمه آتش سوزی بر عهده مالک است یا مستاجر؟ همچنین، در صورت عدم رضایت مالک، آیا قانوناً مستاجر می تواند او را مجبور به انجام این خرید کند؟ تمام این سوالات در ادامه مطلب پاسخ داده شده است. پس با ما همراه باشید.
بیمه آتش سوزی پوششی است که خسارات و زیان های مالی و مادی ایجاد شده توسط آتش سوزی را در اموال و دارایی های بیمه گذار جبران می کند. در این نوع بیمه، فقط خسارت های مالی تحت پوشش قرار دارند و خسارت های جانی یا جسمانی شامل نمی شوند.
پوشش های بیمه آتش سوزی به دو دسته اصلی و اضافی تقسیم می شود. خطرات اصلی عبارت اند از:
خطرات اضافی عبارت اند از:
یکی از سوالات رایج کاربران این است که خرید بیمه آتش سوزی بر عهده مالک است یا مستاجر؟ مستاجر نگران اثاث خود است و می خواهد بداند که چگونه خسارت ها را جبران کند؟ از طرف دیگر، صاحب ملک نیز نگران است که در صورت خسارت به دیگر همسایه ها، چگونه خسارت ها را جبران کند؟ اگر مستاجر توان مالی برای جبران خسارت نداشته باشد، بهترین راهکار چیست؟
با وجود اینکه جواب به بیمه آتش سوزی اشاره دارد، اما هر دو طرف بی اطلاع هستند که طبق قوانین بیمه مرکزی، هر یک امکان خرید جداگانه بیمه را دارند. به عبارت دیگر، حتی بدون تمایل مالک، مستاجر می تواند اثاثیه خود را بیمه کند و مالک هم می تواند ساختمان خود را بدون اثاث بیمه نماید. اما این کارها به چه صورت انجام می شوند؟ در ادامه پاسخ خود را دریافت خواهید کرد.
همچنین بخوانید:
حین خرید بیمه، فرد مالک امکان دارد ارزش لوازم را به صفر رد کند و همچنین قیمت هر متر مربع برای باز سازی را به میزان بیشتری انتخاب نماید. در این موقعیت، تنها ساختمان اصلی در پوشش بیمه قرار خواهد گرفت. در صورتی که ملک در اثر آتش سوزی خسارت دیده و به بنا و افراد دیگر آسیب وارد کند، با استفاده از این بیمه می توان خسارت ها را جبران کرد. البته، اگر دلیل آتش سوزی به خاطر غفلت یا بی توجهی مستاجر باشد، امکان دریافت خسارت از طریق مراجع قضایی نیز وجود دارد.
مستأجران دارای امکاناتی هستند تا اثاث خود را با بیمه تحت پوشش قرار دهند. در این شرایط، آن ها می توانند ارزش دقیق مالکیتی که دارند را ثبت کرده و حداقل هزینه های باز سازی در هر متر مربع را مدنظر قرار دهند. این اقدام به طور معمول باعث می شود تا اثاث آنها تحت پوشش بیمه قرار گیرد. اطلاعات آدرس نیز می تواند در صورت تغییر به روز رسانی شده و در بیمه نامه ثبت گردد. لازم به ذکر است که در زمان تکمیل مراحل، انتخاب نوع ملک به عنوان "استیجاری" انتخاب شود.
در صورتی که آتش سوزی در یک ساختمان مسکونی رخ دهد و مستاجر به هیچ عنوان مقصر نباشد، با استفاده از بیمه آتش سوزی می توان خسارت ها را جبران کرد. علل مختلفی ممکن است باعث وقوع آتش سوزی شوند. به همین ترتیب، مالک نیز می تواند با بهره گیری از بیمه شخصی خود، آسیب های وارده به ساختمان را ترمیم کند. در این مواقع، توافق و هماهنگی بین مالک و مستاجر دارای اهمیت است. توجه داشته باشید که در صورت وقوع حادثه، هیچ گونه ارتباط مستقیم بین مالک و مستاجر وجود ندارد.
خرید بیمه ساختمان بر عهده مالک است یا مستاجر؟ فرقی ندارد مالک یا مستاجر باشید، بیمه آتش سوزی در هر صورت به شما در مواجهه با حوادث کمک خواهد کرد. به عنوان مالک، امکان دارد که ساختمان خود را بیمه کنید تا در صورت وقوع حادثه، نگرانی های خسارت های احتمالی را کاهش دهید.
گاهی وقوع یک حادثه در ملک، که منشأ آن به خسارت عمدی از سوی مستاجر نبوده و ریشه آن به دوره ای قبل از اجاره می رسد، رخ می دهد. در این حالت، بیمه آتش سوزی می تواند جبران خسارت ناشی از این حادثه را انجام دهد. در صورتی که مالک از پوشش بیمه استفاده نکند، ملزم به تقبل هزینه خسارت وارده خواهد بود.
در صورتی که به عنوان مستاجر در یک مسکن زندگی می کنید و صاحب خانه تمایل به خرید بیمه ندارد، شما قادرید خود تان برای حفاظت از ممتلکات خود اقدام به تهیه بیمه آتش سوزی کنید. همچنین، می توانید اموال ارزشمند خود را نیز در بیمه نامه وارد کنید. در صورت وقوع حوادث، شرکت بیمه مسئول پرداخت خسارت های احتمالی خواهد بود.
پس مالک و مستاجر در ملک مسکونی یا تجاری می توانند به صورت جداگانه یا با توافق، ملک خود را بیمه کنند. در صورت وقوع حادثه، بیمه نامه خسارات ساختمان، اثاثیه و محتویات را تغطیه می کند.
انواع بیمه نامه آتش سوزی برای منازل مسکونی:
بیمه آتش سوزی، یکی از بهترین بیمه ها و در واقع می توان گفت مهم ترین بیمه ها برای مالک و مستاجر است. با خرید این بیمه خیال تان از بابت خانه و اثاثیه، آسوده خواهد بود. اما موضوعی که اهمیت دارد این است که بیمه را از یک شرکت و مجموعه معتبر خریداری کنید. مجموعه مرکز بیمه، به عنوان بهترین مجموعه در زمینه ارائه بیمه آتش سوزی فعالیت می کند. کافیست به وب سایت مرکز بیمه مراجعه کرده و فرم را تکمیل کنید. سپس استعلام قیمت کرده و قیمت شرکت های مختلف بیمه را مقایسه کنید. در نهایت اطلاعات خواسته شده را وارد کرده و سفارشتان را ثبت کنید.
مطالب مرتبط