خانه نقطه امن ساکنین است و تجربه سرقت از منزل یکی از هولناکترین صحنههایی است که هر فرد میتواند در زندگیاش تجربه کند. ورود سارقان به حریم خانه جدای از ضررهای مالی، با اضطراب و حتی گاهی خطرات جانی برای صاحبخانه همراه است. در این میان داشتن یک پشتوانه مطمئن برای بازیابی از حادثه میتواند اهمیت زیادی داشته باشد. بیمه سرقت منزل (که در واقع یکی از پوشش های بیمه آتش سوزی خانه به شمار می رود) یکی از راهکارهایی است که به شما در جبران هزینههای مادی سرقت کمک کرده و از این طریق تجربه تلخ این حادثه را تا حدی برایتان تحملپذیر میکند. اما مراحل صدور و استفاده از این بیمهنامه به چه صورت است؟ برای پاسخ به این پرسشها با ما همراه باشد.
در حال حاضر هیچ بیمهای به صورت مستقل برای سرقت منازل ارائه نمیشود. اما شما میتوانید در هنگام خریداری بیمه آتشسوزی، پوشش سرقت را نیز انتخاب کنید. با اضافه کردن پوشش سرقت اثاثیه منزل بیمه آتش سوزی، اگر اموال منزل به سرقت بروند میتوانید طبق شرایط بیمهنامه از شرکت بیمه خسارت دریافت کنید. با توجه به اجباری بودن بیمه آتشسوزی، اضافه کردن کلوز سرقت در هنگام خریداری بیمه راهکاری بسیار ساده است که میتواند شما را از تنگنای مالی در صورت مواجهه به سرقت اثاثیه خانه نجات دهد.
وقتی صحبت از بیمه سرقت منزل میشود، منظور سرقت با شکست حرز است. شکست حرز به این معنی است که تمامی اصول حفاظت از لوازم منزل توسط صاحبخانه رعایت شود و سارقان با از بین بردن موانعی به داخل خانه نفوذ کنند. به عنوان مثال اگر درب خانه خود را باز بگذارید یا کلید خانه را در اختیار فرد ناامنی قرار دهید، سرقتهای ناشی از چنین رفتارهایی مصادیق شکست حرز نخواهند بود. برخی از مثالهای سرقت با شکست حرز شامل موارد زیر است:
با توجه به شرط شکست حرز بسیاری از شرکتهای بیمه برای اضافه کردن کلوز سرقت به بیمهنامه آتشسوزی شرایط خاصی دارند و بدون برآورده شدن این شرایط بیمهنامه شما صادر نخواهد شد. برخی از شروط برای صدور بیمهنامه سرقت شامل موارد زیر است:
این شروط نسبت به هر شرکت بیمه و شرایط ساختمان و ارزش آن تا حدی متغیر هستند و بهترین راه برای اطمینان از تمهیدات مورد نیاز، مشاوره با کارشناس بیمه است. علت تعیین چنین الزاماتی تأمین حداقل ایمنی ساختمان در برابر سرقت و کاهش ریسک است. بنابراین فراهم کردن این امکانات در نهایت به نفع شخص شما هم خواهد بود.
پوشش سرقت در بیمه آتشسوزی هزینههای ناشی از دزدیده شدن یا آسیب دیدن اموال داخل منزل را پوشش میدهد. خسارتهای مالی در بیمه سرقت به دو دسته سرقت و آسیب دیدگی لوازم تقسیم میشوند. به عبارتی اگر لوازم به کلی دزدیده شوند، یا سارق در حین سرقت به آنها آسیب بزند شرکت بیمه زیانهای وارده را پوشش خواهد داد. مهمترین تعهدات و پوشش های بیمه سرقت خانه شامل موارد زیر است.
همچنین بخوانید:
نرخ بیمه آتشسوزی بر اساس ارزش منزل و لوازم داخل آن تعیین میشود. همچنین پوششهای اضافه مانند سرقت نیز در قیمت بیمه تأثیرگذار هستند. بیمه آتشسوزی و پوشش سرقت استثناهای زیادی دارد و بخش قابل توجهی از شرایط بیمهنامه به توافق خصوصی میان بیمهگذار و بیمهگر بستگی خواهد داشت. به عنوان مثال شما میتوانید تنها اموال خاصی را که در قرارداد بیمه سرقت منزل ذکر میشوند بیمه کنید.
همچنین ممکن است بخواهید اموالی مانند سکه و جواهرات را که در حالت عادی مشول بیمه نیستند، به بیمهنامه خود اضافه کنید. تمامی این جزئیات حق بیمه را تحت تأثیر قرار میدهد. در نهایت، شرکت بیمه تا سقف تعیین شده در بیمهنامه برای جبران خسارت تعهد خواهد داشت. آسانترین راه برای اطلاع از حق بیمه، پر کردن فرم استعلام بیمه آتشسوزی در سایت مرکز بیمه و مشاهده آنی قیمت شرکتهای مختلف در صفحه استعلام است.
برای استفاده از پوششهای بیمه سرقت، ارائه گزارش پلیس به شرکت بیمه ضروری است. بنابراین اولین کار پس از وقوع سرقت منزل تماس با پلیس است. اگر پلیس در محل حادثه حاضر نشد، لازم است شخصا به کلانتری منطقه مراجعه کرده و شکایت خود را پیگیری کنید. پس از گرفتن گزارش از پلیس، با تحویل مدارک زیر به شرکت بیمه کننده میتوانید نسبت به دریافت خسارت از بیمه سرقت منازل اقدام کنید:
شما تا مدت دو روز برای تهیه لیست کامل اقلام به سرقت رفته و تحویل کتبی آن به شرکت بیمه فرصت دارید. همچنین توصیه میشود در همان ساعات اولیه به صورت تلفنی یا شفاهی با شرکت بیمه تماس گرفته و حدود تقریبی خسارت را اعلام کنید. پس از تشکیل پرونده، کارشناسان بیمه برای بررسی میزان خسارتهای وارد شده به محل اعزام خواهند شد. در نهایت میزان خسارت توسط کارشناسان بیمه محاسبه شده و به بیمهگذار پرداخت خواهد شد.
بیمه آتشسوزی تنها اموال و اثاثیه خاصی در منزل را پوشش میدهد و برخی از اقلامی که ممکن است در خانه نگهداری شوند از پوشش این بیمه خارج هستند. پول و اشیاء قیمتی یکی از موارد عدم پوشش بیمه آتشسوزی هستند. برخی از مثالهای دیگر استثنائات بیمه نامه سرقت منزل شامل موارد زیر است.
به صورت کلی توصیه میشود برای نگهداری از اقلام قیمتی مانند ارز و طلاهای خود از خدمات بانکها بهره بیگرید. با این حال، در شرایط خاص و با توافق طرفین، امکان اضافه کردن این اقلام به بیمهنامه وجود دارد.
بیمه آتشسوزی و سرقت منازل خسارتهای جانی و بدنی را پوشش نمیهد. پوشش خسارتهای وارده به اموال نیز تابع شرایط بیمهنامه است و دریافت خسارت سرقت منزل مستلزم رعایت شدن شرایط خاصی است. برخی از مواردی که باعث میشوند بیمه هیچ خسارتی پرداخت نکند شامل موارد زیر است:
لازم به ذکر است که اگر ارزش اقلام و اثاثیه موجود در داخل خانه به درستی اعلام نشده باشند، شرکت بیمه تنها به میزان ارزش واقعی لوازم خسارتها را پوشش خواهد داد. در صورتی که اشتباه در اعلام ارزش لوازم عمدی باشد، ممکن است شرکت بیمه فرد را تحت پیگرد قانونی نیز قرار دهد.
بیمه سرقت منزل یکی از پوششهای فرعی و بسیار کاربردی بیمه آتشسوزی است که میتواند در شرایط بحرانی به کاهش تنش و فشارهای مالی کمک کند. از آنجایی که خرید بیمه آتشسوزی اجباری است، شما برای بیمه سرقت دردسر خاصی ندارید و کافی است با افزایش اندک حق بیمه این پوشش را به قرارداد بیمه خود اضافه کنید. برای آشنایی بیشتر با نحوه خرید بیمه سرقت منزل از طریق بیمه آتشسوزی، شما را به صفحه استعلام و خرید بیمه آتشسوزی و مطالعه توضیحات مرتبط دعوت میکنیم.
بیمه نامه های پیشنهادی برای شما:
مطالب مرتبط