همه چیز درباره بیمه خویش فرما تامین اجتماعی + مزایا و شرایط


بیمه تأمین اجتماعی، بیمه‌ای است که توسط بسیاری از افراد و اقشار مختلف جامعه به‌عنوان بیمه مورد تأیید شناخته شده است. این بیمه به‌صورت اجباری و اختیاری قابل‌انجام است و در صورت فعال‌سازی آن، حمایت مالی در صورت دچارشدن به بیماری، بازنشستگی یا از کار افتادن فراهم می‌شود. اگر در جایی مشغول به کار هستید یا صاحب کسب‌وکاری هستید، می‌توانید بیمه تأمین اجتماعی را برای خود و کارمندانتان فعال کنید. اما اگر شاغل نیستید و یا صاحب شغل مشخصی ندارید یا در مشاغلی همچون مشاغل خانگی یا فریلنسری فعالیت دارید، می‌توانید از بیمه خویش فرما استفاده کنید. در این مطلب، به بررسی کلی این بیمه نامه خاص پرداخته شده است که با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب کنید.

بیمه خویش فرما چیست

بیمه تأمین اجتماعی خویش فرما چیست؟

قبل از هر چیزی، لازم است که با بیمه خویش فرما آشنا شویم. در این خصوص باید گفت این بیمه نامه، یکی از انواع بیمه‌های ارائه شده توسط سازمان تأمین اجتماعی است که به افراد اجازه می‌دهد بدون نیاز به وجود کارفرما، خودشان را بیمه کنند. با پرداخت مبلغ ماهانه حق بیمه، افراد مشمول این بیمه می‌شوند و در واقع هم کارفرما و هم کارگر هستند. بسیاری از افراد که به‌صورت دورکاری، مجازی فعالیت می‌کنند یا کسب‌وکار خود را دارند، می‌توانند از بیمه اختیاری خویش فرما یا مشاغل آزاد استفاده کنند تا سابقه کار خود را ایجاد کرده و از مزایای بیمه تأمین اجتماعی خویش فرما بهره‌مند شوند. حتی افرادی که در جایی بدون بیمه مشغول به کار هستند، می‌توانند با پرداخت حق بیمه به‌عنوان بیمه ی خویش فرما، از مزایای بیمه استفاده کنند.

مزایای بیمه خویش فرما سازمان تأمین اجتماعی

همان‌طور که اشاره کردیم، بیمه ی خویش فرمایی یکی از بیمه‌های ارائه شده توسط سازمان تأمین اجتماعی است که با پرداخت حق بیمه به‌صورت اختیاری، فرد را در مقابل خطرات مختلفی که ممکن است در آینده برایش پیش بیاید، محافظت می‌کند. برخی از مزایای بیمه خویش فرما عبارت‌اند از:

  1. حفظ حقوق اجتماعی: با داشتن این بیمه، فرد می‌تواند حقوق اجتماعی خود را حفظ کرده و در صورت داشتن مشکلات مالی و سلامتی، از پشتیبانی مالی دولت و سازمان تأمین اجتماعی بهره‌مند شود.
  2. ایجاد سابقه کاری : این بیمه نامه به افرادی که کارفرمایی ندارند و یا به‌صورت خودکارآمدی و مستقل فعالیت می‌کنند، امکان ایجاد سابقه کاری از نوع سوابق بیمه تامین اجتماعی را می‌دهد.
  3. تسهیل در اخذ وام : فعال‌سازی بیمه خویش فرما، به فرد امکان می‌دهد تا با تسهیلات بانکی و اعتباراتی مختلفی که همراه با داشتن بیمه مشغولیت است، به‌راحتی وام بگیرد.
  4. پوشش خطرات مختلف : به فرد امکان می‌دهد که در مقابل خطراتی مانند بیماری، حوادث و غیره، پوشش بیمه‌ای داشته باشد و از هزینه‌های ناشی از این خطرات جلوگیری کند.
  5. کاهش هزینه‌های درمانی: با داشتن این بیمه نامه، فرد می‌تواند از خدمات درمانی به‌صورت ارزان‌تری بهره‌مند شود و از هزینه‌های بالای درمان خود در صورت داشتن بیمه مستقل، جلوگیری کند.
  6. امکان دریافت حق بیمه بازنشستگی : با فعال‌سازی بیمه خویش فرما، فرد می‌تواند پس از سال‌ها کار، با دریافت حق بیمه بازنشستگی، زندگی خود را با آرامش بیشتری سپری کند.

شرایط بیمه ی خویش فرمایی

شرایط احراز بیمه خویش فرما

بیمه تأمین اجتماعی خویش فرما یکی از بیمه‌های ارائه شده توسط سازمان تأمین اجتماعی است که به افراد امکان می‌دهد در صورت داشتن مشکلات مالی و سلامتی، از پشتیبانی مالی دولت و سازمان تأمین اجتماعی بهره‌مند شوند. برای دریافت این بیمه، شخص باید به شرایط زیر دست یابد: داشتن کد ملی، شاغل بودن یا دارای درآمدی مانند حقوق و سود سرمایه‌گذاری، تکمیل فرم‌های مربوطه، پرداخت حق بیمه، عدم داشتن بیمه مشغولیت اجباری و عدم داشتن سوابق جرمی. میزان حق بیمه بر اساس درآمد و شرایط شخص متفاوت است و توسط سازمان تأمین اجتماعی تعیین می‌شود. در این صورت، فرد می‌تواند در صورت بروز مشکلات مالی و سلامتی، از پشتیبانی مالی دولت و سازمان تأمین اجتماعی بهره‌مند شود و حفظ حقوق اجتماعی خود را تضمین کند.

پوشش‌های بیمه خویش فرمای تأمین اجتماعی

در این بخش به بررسی پوشش های اصلی این طرح می پردازیم

  • پوشش های درمانی

فرد می‌تواند در صورت بیمار شدن و نیاز به درمان، هزینه‌های مربوط به درمان را تا حدودی کاهش دهد. این بیمه شامل هزینه‌های مربوط به درمان بستری، ویزیت پزشک، آزمایش و تحلیل، ایمنی و ایمنی سازمانی و داروهای تجویز شده توسط پزشک است.

  • پوشش های حوادث

 این بیمه برای پوشش خطراتی مانند صدمات جسمی و حوادث ناگهانی اعمال می‌شود. با خرید بیمه خویش فرما، فرد می‌تواند در صورت بروز حادثه، هزینه‌های مربوط به درمان و ترمیم جسمانی را کاهش دهد.

  • پوشش بیمه بیکاری

این پوشش به افرادی که به دلیل بیکاری در مشکل قرار گرفته‌اند، کمک می‌کند تا در زمان بیکاری، هزینه‌های معیشتی خود را پرداخت کنند.

  • پوشش بازنشستگی

فرد می‌تواند پس از سال‌ها کار، با دریافت حق بیمه بازنشستگی، زندگی خود را با آرامش بیشتری سپری کند.

  • پوشش مرگ‌ومیر

این پوشش برای شرایطی است که فرد در طول عمر خود درگذشته‌اند و منابع مالی خانواده را تضعیف کرده‌اند. با داشتن این پوشش در بیمه نامه هزینه‌های مربوط به تدارکات خاکستری و دفن فرد، تحت پوشش قرار می‌گیرد.

  • پوشش تجهیزات

 این بیمه برای پوشش آثار خرابی تجهیزات و وسایل به‌کاررفته در حین انجام کار به کارفرما یا کارگر اعمال می‌شود. توسط این پوشش هزینه‌های مربوط به تعمیر و جایگزینی تجهیزات تحت پوشش قرار گرفته می‌شود.

پوشش های بیمه نامه خویش فرما تامین اجتماعی

ثبت‌نام بیمه خویش فرمایی

برای ثبت‌نام در بیمه خویش فرما، ابتدا باید به سایت سازمان تأمین اجتماعی به آدرس " www.tamin.ir " مراجعه کنید و فرم‌های موردنیاز را به‌دقت تکمیل کنید. پس از تکمیل فرم‌ها، باید مدارک شناسایی، شناسه ملی و دیگر مستندات موردنیاز را به‌صورت الکترونیکی به سازمان تأمین اجتماعی ارائه دهید. سپس می‌بایست حق بیمه خود را محاسبه و آن را پرداخت کنید. در نهایت، پس از بررسی و تأیید مدارک و پرداخت حق بیمه، شما به‌عنوان بیمه‌شده در بیمه خویش فرما ثبت خواهید شد و می‌توانید از پوشش‌های بیمه خود بهره‌مند شوید. همچنین، برای اطمینان از درستی اطلاعات و مدارک ارائه شده، می‌توانید با مراجعه به دفتر تأمین اجتماعی نزدیک به محل زندگی خود، درخواست بررسی و تأیید مدارک خود را ارائه کنید.

شرایط سنی بیمه خویش فرما

برای ثبت نام بیمه خویش فرما، شخصان دارای هر سنی می‌توانند به این بیمه مراجعه کنند. بااین‌حال، در برخی موارد، سن شخص ممکن است بر روی حقوق و پوشش بیمه تأثیر بگذارد. به‌عنوان‌مثال، بیمه بازنشستگی تحت‌تأثیر سن قرار می‌گیرد و افراد با سن بالاتر، حقوق بازنشستگی بیشتری دریافت می‌کنند. همچنین، برای بیمه حوادث، با افزایش سن، پوشش حوادث غیرمرتبط با کار (مانند آسیب‌های ناشی از سقوط و...) کاهش می‌یابد. علاوه بر این، با افزایش سن، بیمه درمان نیز قیمت بیشتری دارد. بااین‌حال، در کل، برای فعال‌سازی بیمه تأمین اجتماعی خویش فرما، شخص باید به شرایط موردنیاز مانند داشتن کد ملی، درآمد، عدم داشتن بیمه مشغولیت اجباری و عدم داشتن سوابق جرمی دست یابد و پرداخت حق بیمه را انجام دهد.

تفاوت بیمه خویش فرما با بیمه تکمیلی و بیمه عمر

بیمه خویش فرما، بیمه‌ای است که شخص فعال‌سازی آن را با انتخاب یکی از طرح‌های موجود و پرداخت حق بیمه، به‌صورت داوطلبانه انجام می‌دهد. در این صورت شخص به دسترسی به پوشش‌های مختلفی مانند بیمه درمان، بیمه بازنشستگی، بیمه حوادث و... دست‌یافته و در صورت بروز مشکلات، از پشتیبانی مالی دولت و سازمان تأمین اجتماعی بهره‌مند می‌شود.

بیمه تکمیلی، نوع دیگری از بیمه است که همانند بیمه خویش فرما، از طریق پرداخت حق بیمه داوطلبانه فعال می‌شود. بااین‌حال، بیمه تکمیلی به‌عنوان یک بیمه تکمیل‌کننده برای بیمه‌های اصلی مانند بیمه درمان، بیمه حوادث و بیمه مسئولیت واردات، ارائه می‌شود تا در صورت بروز حوادثی که مبلغ پوشش بیمه‌های اصلی را فراتر می‌رود، هزینه‌های اضافی را تأمین کند.

بیمه عمر نیز به‌عنوان یک نوع بیمه، شامل پوشش تأمین مالی برای خانواده شخص در صورت فوت او است. با فعال‌سازی بیمه عمر، شخص برای خانواده خود در صورت فوت یک پورسانت مشخص از سرمایه بیمه را به‌عنوان پرداخت تأمین مالی وارد می‌کند.

در کل، تفاوت اصلی بین بیمه خویش فرما، بیمه تکمیلی و بیمه عمر، در نوع پوششی است که ارائه می‌دهند. بیمه نامه خویش فرمایی تامین اجتماعی پوششی جامع و متنوع را در قالب بیمه‌های درمان، بازنشستگی، حوادث و... ارائه می‌دهد. بیمه تکمیلی به‌عنوان تکمیل‌کننده برای بیمه‌های اصلی، هزینه‌های اضافی را تأمین می‌کند. بیمه عمر نیز پوشش تأمین مالی در صورت فوت شخص را به خانواده وارد می‌کند.

تفاوت های بیمه خویش فرما با بیمه اجباری و عمر

تفاوت بیمهٔ خویش فرما با بیمه اجباری

بیمه خویش فرما و بیمه اجباری، دو نوع بیمه هستند که هر کدام ویژگی‌های خود را دارند. بیمه اجباری از طرف حکومت تعیین شده، تحت قانون قرار دارد. به‌عنوان‌مثال، بیمه اجباری مسئولیت مدنی و بیمه حوادث کاری برای کارمندان و بیمه تصادفات رانندگی برای صاحبان خودرو الزامی هستند. در مقابل، طرح خویش فرما یک بیمه داوطلبانه است که افراد می‌توانند با فعال‌سازی آن، از پوشش‌های مختلفی مانند بیمه درمان، بیمه بازنشستگی و بیمه حوادث بهره‌مند شوند.

تفاوت اصلی این دو بیمه نامه، در نوع آن‌ها است. بیمه اجباری تحت قانون قرار داده شده و برای بیمه گیرنده الزامی است، درحالی‌که بیمه خویش فرما به‌عنوان یک بیمه داوطلبانه فعال‌سازی می‌شود و بیمه گیرنده می‌تواند با انتخاب طرح‌های متنوعی، به پوشش‌های دلخواه خود دست یابد. همچنین میزان حق بیمه بر اساس درآمد و شرایط شخص متفاوت است، درحالی‌که در بیمه اجباری، میزان حق بیمه توسط قانون تعیین می‌شود.

جمع‌بندی

در این مقاله از مرکز بیمه سعی بر آن شد تا بررسی کاملی از بیمه تأمین اجتماعی خویش فرما داشته باشیم. همان‌طور که مطالعه کردید، بیمه خویش فرما به‌عنوان یک بیمه داوطلبانه، امکان فعال‌سازی به پوشش‌های مختلفی مانند بیمه درمان، بیمه بازنشستگی، بیمه حوادث و... را برای شخص فراهم می‌کند. برای داشتن این بیمه نامه ی مهم و کاربردی، شرایطی مانند داشتن کد ملی، درآمد، تکمیل فرم‌های مربوطه و پرداخت حق بیمه، لازم است.

مطالب مرتبط