bannerbannerMobile
  • خرید بیمه
  • بیمه وسایل نقلیه
  • بیمه اشخاص
  • بیمه اموال
  • بیمه مسئولیت
  • مرکز بیمه
  • دانلود اپلیکیشن
  • بلاگ

نحوه دریافت خسارت حوادث ناشی از کار + نکاتی برای کارگران و کارفرمایان


در بیشتر کارگاه ها و پروژه های ساختمانی حوادث بسیاری برای کارکنان رخ داده است. بنابراین دغدغه بزرگ کارفرمایان، جبران خسارت های وارده به کارگران و کارکنان آسیب دیده است. کارفرمایان باید از مسئولیت کیفری خود در حوادث به وجود آمده در محل کار،آگاه باشند و کارگران نیز از چگونگی دریافت خسارت وارده و شکایت به مراجع قانونی اطلاعات کافی داشته باشند. اگر شما هم می خواهید با مسئولیت کیفری کارفرما و چگونگی دریافت خسارت حادثه ناشی از کار آشنا شوید، ما را تا آخر این مقاله همراهی کنید.

مراحل دریافت خسارت ناشی از کار

خلاصه مقاله: کارگری که در حین انجام کار دچار حادثه شود، می تواند برای دریافت خسارت به مراجع قانونی شکایت کند. اگر حادثه موجب قطع عضو و یا فوت افراد شود، فرد آسیب دیده یا وارثین او در هر زمان که اقدام کنند، دیه  و ارش بابت خسارت وارده دریافت خواهند کرد.  

حوادث ناشی از کار چیست؟  

کارگری که حین انجام کار دچار حادثه می شود، جبران خسارت وارده به کارگران به عهده کارفرما خواهد بود. مسئول کارگاه یا کارفرما باید در مورد مسئولیت کیفری که در حادثه ناشی از کار برای کارگران رخ می دهد، اطلاعات کافی داشته باشند. در غیر این صورت ممکن است شامل جریمه های سنگین شوند. حوادثی که در هنگام انجام کار برای کارکنان رخ می دهد می تواند تحت پوشش بیمه مسئولیت کارفرما قرار گیرد و خسارت وارده توسط تامین اجتماعی پرداخت شود.

اگر کارفرما و یا مسئول کارگاه، استاندارد های لازم در محیط کار را، از نظر وسایل مورد نیاز و بهداشت برای کارکنان رعایت نکنند و حادثه ای رخ دهد، طبق قانون مسئول هستند و مجازات هایی مانند دیه و ارش حوادث ناشی از کار برای آنها در نظر گرفته می شود. در ماده 60 قانون تامین اجتماعی آمده است که هر حادثه ای که زمان انجام وظایف کاری برای بیمه شده  رخ دهد، چه در کارگاهها و موسسات وابسته یا ساختمان ها و محوطه آن، و یا هنگام انجام ماموریت و حتی رفت و برگشت از خانه به محل کار روی دهد، حادثه ناشی از کار است. 

صدماتی که در حین کار به کارگران وارد می شود

مسئولیت کیفری کارفرما در حوادث ناشی از کار چیست؟

بدون شک کارفرما ناگزیر است امنیت محیط کار را  تامین و از حوادث ناشی از کار جلوگیری کند. در حین وقوع حادثه در هنگام کار ممکن است که بیشتر از یک نفر مقصر باشند، که در این حالت بازرس های رسمی و یا کارشناسان دادگستری، تمامی ابعاد حادثه و مراحل دریافت خسارت های به وجود آمده در محل کار را بررسی میکنند و بر اساس رای قاضی، مقصر و یا مقصرین شناسایی می شوند. مسئولیت کیفری کارفرما در حوادث ناشی از کار به شرح زیر است:

  • اولین و مهمترین مسئولیت کارفرما انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از وقوع حادثه و تشدید آن برای کارگران است.
  • مسئولیت کیفری کارفرما در حوادث محل کار، فراهم کردن همه  موارد لازم و گذاشتن آن در اختیار شخص آسیب دیده است. هر مبلغی که کارفرما برای اقدامات اولیه کمک به مصدوم صرف کند، بیمه تامین اجتماعی تمامی هزینه ها را پرداخت می کند.
  • کارفرما یا مسئولان کارگاه، وظیفه دارند که حوادث ناشی از کار را ثبت کنند و جزئیات حادثه را کتبی و در اسرع وقت به اداره کار و امور اجتماعی محل، اطلاع دهند.
  • از مهمترین کاری که کارفرما در حین وقوع حادثه باید انجام دهد، حداکثر تا 3 روز کاری، آن را به تامین اجتماعی اطلاع دهد و فرم های مربوط به حادثه را تکمیل کند.  

محاسبه دیه و ارش حوادث ناشی از کار چگونه است؟

در حادثه حین کار میزان دیه و ارش، با توجه به رای دادگاه و پزشکی قانونی مشخص می شود. مبلغ دیه برای جبران خسارت هر ساله توسط قوه قضاییه تعیین می شود. در ماه های حرام وغیرحرام مبلغ دیه کامل انسان متفاوت است. محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه ماههای حرام هستند. دیه مرد بیشتر از دیه زن محاسبه می شود. دیه مرد در ماههای حرام یک میلیارد و 600 میلیون تومان و در ماههای عادی یک میلیارد و 200 میلیون تومان در سال 1403 است.

محاسبه دیه کارگر آسیب دیده

ارش هم یکی از انواع دیه است که مبلغ آن در قانون مشخص نشده است. در واقع میزان و مبلغ ارش زمانی معین می شود که بر اساس بررسی های کارشناسان پزشکی قانونی و رای قاضی دادگاه در مورد نوع و مقدار آسیب دیدگی اعلام شود.

تاثیر مرور زمان در حوادث ناشی از کار چیست؟

دریافت خسارت حوادث ناشی از کار مشمول مرور زمان نیست. یعنی شما می توانید هر زمان که خواستید شکایت کنید و زمان معینی ندارد. بعد از اتمام کار و یا در زمان بازنشستگی نیز قابل اجرا و پیگیری در مراجع قضایی است.

حوادثی که ناشی از قصور کارفرما اتفاق می افتد و دیه ای که باید پرداخت کند، از موارد دیه غیر عمد به حساب می آید. پس کارفرما به مدت 2 سال از تاریخ وقوع حادثه، مهلت دارد تا دیه آسیب دیده را پرداخت کند.

مراحل و نحوه دریافت خسارت حادثه ناشی از کار

نحوه دریافت دیه حادثه ناشی از کار بدین صورت است که شخصی به عمد یا غیرعمد، دچار حادثه در حین کار شود، می تواند از حق گرفتن دیه برخوردار باشد. این شخص با شکایت کردن خسارت وارده ناشی از کار را دریافت می کند.

هنگامی که کارگر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی باشد، پس از وقوع حادثه، این سازمان موظف است تمامی خسارات وارده به صدمه دیده را جبران کند. اما زمانی که کارفرما مسئول بروز حادثه باشد، باید دیه و ارش کارگر را پرداخت کند. علاوه بر این کارفرما باید بابت مستمری کارگر آسیب دیده در حین کار، به سازمان تامین اجتماعی خسارت پرداخت کند.

نکات مهمی که در قوانین حوادث ناشی از کار وجود دارد چیست؟

قانون درباره انواع حوادث ناشی از کار سعی کرده است که شرایط را برای جبران خسارت وارده به کارگر فراهم کند. همچنین شما باید در مورد قوانین حوادث در زمان انجام کار اطلاعات کافی داشته باشید. در مطالب زیر به برخی از آنها اشاره شده است.

  1. هنگامی که کارگر صدمه دیه به کارفرما رضایت محضری هم بدهد، اما خسارت های او پرداخت نشود، باز هم می تواند از کارفرما شکایت کند.
  2. شما می توانید بعد از بازنشستگی هم برای حوادث ناشی از کار به وجود آمده در هنگام اشتغال، از کارفرما شکایت کنید.
  3. مهلت پرداخت دیه حادثه ناشی از کار، مشمول مرور زمان نمی شود.
  4. بر اساس ماده 79 قانون کار، به کارگیری کارگران کمتر از 15 سال تمام غیر قانونی است. چنانچه این کارگران دچار حادثه شوند خسارت وارده را کارفرما باید جبران کند.
  5. عارضه ای که در اثر گذشت زمان بر اثر کار با آلاینده های محیط کار، در بیمه شده به وجود می آید، بیماری ناشی از کار است. تشخیص این بیماریها توسط کمیسیون های پزشکی یا شورای پزشکی سازمان تامین اجتماعی صورت می گیرد.
  6. اگر کارفرما همه آموزش های لازم در رابطه با نحوه استفاده از ابزار را در اختیار کارگران قرار دهد و نیز نظارت کافی بر رعایت قانون حفاظتی و بهداشتی را داشته باشد، در صورت وقوع حادثه مقصر نیست.

بیمه حوادث انفرادی، چه کاربردی برای حوادث حین کار دارد؟

بیشتر کارفرمایان علاوه بر پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی بیمه حوادث انفرادی هم برای کارکنان خود تهیه می کنند. این بیمه نامه می تواند بهترین انتخاب برای داشتن پوشش کامل تر درمانی و پزشکی در هنگام وقوع حادثه ناشی از کار باشد. بیمه نامه حوادث انفرادی بیمه شده را در مقابل همه حوادث شغلی، غیر شغلی که ممکن است هر شخصی دچار آن شود، تحت پوشش قرار می دهد.

پوشش های بیمه ای برای جراحت های در حین کار

حوادثی از قبیل جراحت، نقص عضو، ازکارافتادگی و یا فوت، به طول مدت یک سال پوشش بیمه ای دارد. اگر کارفرما در تهیه این بیمه نامه کوتاهی کند، شما می توانید این بیمه نامه را خودتان تهیه کنید. برای این کار با شماره تلفن 01391003113 مرکز بیمه تماس بگیرید و راهنمایی های رایگان در مورد تهیه به صرفه ترین و مناسب ترین بیمه را، از کارشناسان بیمه دریافت کنید.

سخن پایانی

در هر کارگاه و یا محیط کاری ممکن است حتی با رعایت بالاترین استانداردهای ایمنی نیز، حوادث مختلفی روی دهد و شامل خسارت های جبران ناپذیر جانی شود. اشخاص آسیب دیده می توانند برای دریافت خسارت حوادث ناشی از کار، شکایت کنند و مقصر حادثه نیز موظف است دیه و ارش اعلام شده از طرف دادگاه قضایی را بپردازد. در این میان کارفرمایانی که کارگران و کارکنان خود را تحت پوشش بیمه قرار میدهند، در هنگام بروز حادثه خسارت وارده بر عهده بیمه گر خواهد بود.


صفحات مرتبط:

  • خرید بیمه مسئولیت کارفرما ساختمانی
  • بهترین بیمه مسئولیت کارفرما
  • ارزان ترین بیمه مسئولیت کارفرما
  • صفر تا 100 انواع بیمه تامین اجتماعی

مطالب مرتبط

مطالب مرتبط

وب سایت مرکز بیمه


با وبسایت مرکز بیمه انواع بیمه در اختیار شماست. آسان‌ترین، کامل‌ترین و مطمئن‌ترین روش خرید بیمه به همراه مقایسه ومشاوره را با وب سایت مرکز بیمه تجربه کنید.

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید :

آیکون تلگرامآیکون اینستاگرامآیکون آپاراتآیکون تویترآیکون پینترستآیکون لینکدین

دسترسی سریع


خرید بیمه عمرخرید بیمه شخص ثالث خودروخرید بیمه بدنهخرید بیمه مسافرتیخرید بیمه مسئولیت کارفرما ساختمانیخرید بیمه آتش سوزیخرید بیمه تکمیلیخرید بیمه مسئولیت کارفرما

با مرکز بیمه


آیکون تلفن

تلفن پشتیبانی و فروش : 91003113-013

آیکون ایمیل

ایمیل: markazebime@gmail.com

آیکون لینک

 

 

 

Trustseal.eNamad
logo-samandehi
logo-markazi

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت کارگزاری رسمی بیمه مستقیم برخط پشتیبان آسایش فردا کد 1892 می‌باشد.

قدرت گرفته از کاربلد