آیا می دانستید که در صورت توقیف موتورسیکلت شما، ترخیص آن ممکن است به مراحل پیچیده ای نیاز داشته باشد؟ شاید برایتان سوال باشد که چه عواملی می تواند موجب توقیف موتورسیکلت شود و چگونه می توانید به سرعت و بدون مشکل آن را از پارکینگ آزاد کنید. در این مقاله، تمامی نکات و قوانین جدید در خصوص ترخیص موتورسیکلت توقیف شده را بررسی خواهیم کرد. از تغییرات قانونی تا راهکارهای عملی که می تواند به شما کمک کند، همه چیز در اینجا برای شما توضیح داده شده است. با ما همراه باشید تا از این فرآیند، بی دردسر عبور کنید!
خلاصه محتوا: برای ترخیص موتور از پارکینگ، باید نکات مهمی را رعایت کنید. اولین مورد تعویض پلاک قدیمی موتورسیکلت است که در صورت استفاده از آن، احتمال توقیف وجود دارد. همچنین، تخلفات رانندگی مانند تک چرخ زدن، عدم استفاده از کلاه ایمنی یا رد کردن چراغ قرمز باعث توقیف موتور می شود. علاوه بر این، داشتن مدارک مالکیت معتبر و تسویه جرایم از الزامات ترخیص است.
توقیف موتورسیکلت ممکن است به دلایل مختلفی انجام شود که شامل موارد زیر است:
برای ترخیص موتورسیکلت توقیفی، ابتدا باید تمامی جرایم راهنمایی و رانندگی را پرداخت کنید. سپس مدارک مالکیت معتبر، مانند کارت موتور و برگه سبز، را ارائه دهید. در صورتی که موتورسیکلت پلاک قدیمی دارد، باید آن را تعویض کرده و از داشتن گواهینامه معتبر اطمینان حاصل کنید. پس از تسویه تمام هزینه ها و تکمیل مدارک، موتورسیکلت آزاد می شود.
باید دقت داشت برای ترخیص موتورسیکلت از پارکینگ حضور شخص مالک یا نماینده قانونی او به همراه اسناد رسمی مالکیت الزامی است و بنابراین با استفاده از قولنامه نمی توان موتورسیکلت را از پارکینگ ترخیص کرد. برای ترخیص موتورسیکلت توقیف شده، مدارک زیر لازم است:
بهتر است قبل از مراجعه به ستاد ترخیص، از کامل بودن مدارک خود مطمئن شوید.
برای ترخیص موتورسیکلت تصادفی از پارکینگ، ابتدا باید گزارش تصادف و تمامی مدارک مربوط به حادثه را از پلیس راهنمایی و رانندگی دریافت کنید. سپس باید تمامی جرایم مربوط به تصادف و هزینه های پارکینگ را پرداخت کرده و مدارک لازم برای ترخیص موتور تصادفی از پارکینگ، مانند کارت شناسایی و مالکیت موتور را ارائه دهید. در صورتی که موتور نیاز به تعمیرات داشته باشد، ممکن است نیاز به ارائه تاییدیه از تعمیرگاه نیز باشد. پس از تکمیل این مراحل، موتورسیکلت از پارکینگ آزاد می شود.
برای خارج کردن موتور از پارکینگ لازم است که هزینه ای پرداخت شود. هزینه ترخیصی موتورسیکلت شامل موارد زیر است:
تمامی تخلفات ثبت شده که پرداخت آنها الزامی است.
مبلغی که برای انتقال موتورسیکلت به پارکینگ محاسبه می شود.
بر اساس مدت زمان نگهداری موتورسیکلت در پارکینگ محاسبه می شود.
هزینه ای که برای صدور دستور ترخیص توسط ستاد ترخیص دریافت می شود.
اگر موتورسیکلت عوارض شهرداری یا مالیات معوقه داشته باشد، باید پرداخت شود.
هزینه ها ممکن است بسته به قوانین و شرایط هر شهر متفاوت باشد. پیش از مراجعه، از جزئیات آن استعلام بگیرید.
برای استعلام وضعیت موتورسیکلت توقیف شده در پارکینگ های تهران می توانید از روش های زیر استفاده کنید:
با مراجعه به سایت ترخیص موتور سیکلت (راهور 120 ) و وارد کردن اطلاعات پلاک یا شماره شاسی، وضعیت توقیف را بررسی کنید.
شماره تلفن 110 یا ستاد ترخیص موتورسیکلت تهران را تماس بگیرید و اطلاعات لازم را دریافت کنید.
با ارسال پیامک حاوی شماره VIN به شماره 1101202020 می توانید از وضعیت توقیف موتورسیکلت خود مطلع شوید.
اگر اطلاعات کافی از سامانه یا پیامک دریافت نکردید، به ستاد ترخیص موتورسیکلت در تهران مراجعه کنید.
اطمینان حاصل کنید که مدارک مالکیت و شناسایی همراهتان باشد.
برای یافتن محل پارکینگ موتورسیکلت توقیفی، از طریق سامانه های آنلاین پلیس راهور اقدام کنید. با وارد کردن شماره پلاک یا شماره شاسی، اطلاعات مربوط به محل توقیف و پارکینگ موتور را دریافت می کنید. همچنین، تماس با شماره های مرتبط با مراکز پلیس یا مراجعه حضوری به دفاتر راهنمایی و رانندگی می تواند به شما کمک کند تا از مکان دقیق پارکینگ اطلاع یابید.
هزینه ترخیص موتورسیکلت در سال 1403 به موارد مختلفی بستگی دارد. این هزینه شامل پرداخت جرائم راهنمایی و رانندگی، هزینه پارکینگ، عوارض شهرداری و سایر هزینه های قانونی می شود.
طرح های جدید ترخیص موتورسیکلت توقیفی در سال 1403، به ویژه در ایام خاص مانند عید قربان تا عید غدیر خم، شامل تسهیلات ویژه ای برای مالکان موتورسیکلت ها هستند. در این طرح، امکان تقسیط جریمه های رانندگی برای موتورسیکلت ها فراهم شده و همچنین جریمه های دیرکرد (رسوبی) به میزان دو برابر بخشیده می شود. مالکان موتورسیکلت ها می توانند با مراجعه به دفاتر پلیس 10+ و استفاده از سامانه های آنلاین مانند اپلیکیشن پلیس من، مراحل ترخیص را به راحتی انجام دهند. همچنین، اگر موتورسیکلت ها بدون احراز مالکیت ترخیص نشوند، به عنوان موتورسیکلت های بلاصاحب به فروش می رسند.
بیمه شخص ثالث که از مهم ترین انواع بیمه در کشور است و داشتن آن برای تمامی وسایل نقلیه موتوری اجباری است در هنگام ترخیص اهمیت خود را نشان می دهد. اهمیت این بیمه به دلایل زیر است:
در صورت وقوع حادثه، خسارات جانی و مالی وارده به اشخاص ثالث (افرادی غیر از راننده مقصر) توسط این بیمه جبران می شود.
این بیمه بخشی از خسارات مالی به اشخاص ثالث را در حد تعهدات تعیین شده پوشش می دهد.
ستادهای ترخیص موتورسیکلت های توقیفی از روز شنبه تا چهارشنبه هر هفته از ساعت ۷ تا ۱۴ فعال بوده و روز های پنجشنبه نیز از ساعت ۷ تا ۱۲ ظهر مشغول خدمت رسانی به موتورسوان هستند.
مرکز بیمه یک سامانه استعلام، مقایسه و خرید انواع بیمه نامه است. شما می توانید با مراجعه به این وب سایت، یا تماس با کارشناسان مرکز بیمه به شماره 01391003113 نسبت به مشاوره و یا خرید بیمه شخص ثالث موتورسیکلت اقدام کنید. با توجه به اینکه ترافیک و مراجعه حضوری برای خرید بیمه ثالث می تواند زمان بر باشد ما به شما پیشنهاد می کنیم که از سامانه های آنلاین مرکز بیمه برای خرید بیمه نامه استفاده کنید.
برای ترخیص موتورسیکلت توقیفی در سال 1403، توجه به چند نکته که از جدیدترین قوانین و دستورالعمل ها در خصوص ترخیص موتورسیکلت های توقیفی هستند، ضروری است:
ترخیص موتور از پارکینگ به رعایت چند نکته کلیدی بستگی دارد. تعویض پلاک قدیمی، رعایت قوانین رانندگی و تسویه تمامی جرایم از مهم ترین اقدامات برای آزادسازی موتورسیکلت هستند. علاوه بر این، مدارک معتبر مالکیت نیز ضروری است. همچنین داشتن بیمه شخص ثالث نیز برای کلیه وسایل نقلیه از جمله موتورسیکلت اجباری است و اگر موتور سیکلت شما فاقد بیمه باشد باید در اولین فرصت به خرید آن اقدام کنید. آگاهی از این نکات می تواند فرآیند ترخیص را ساده تر و سریع تر کند و از مشکلات قانونی جلوگیری نماید.
مقالات پیشنهادی: