عوارض خروج از کشور 1402 برای خارج شدن از ایران چقدر است؟


اگر تا به حال به دلایل تجاری، تفریحی و پزشکی از کشور خارج شده اید؟ اگر پاسخ شما بله است، احتمالاً تا کنون مالیات خروج از کشور را هم پرداخت کرده اید. اما آیا می دانید چرا و چقدر باید عوارض خروج از ایران را پرداخت کنید؟ این مبلغ به کدام سازمان پرداخت می شود؟ آیا هزینه خروج از ایران در مقایسه با سایر کشور های خارجی یکسان است؟  سوالات زیادی در رابطه با پرداخت هزینه های خروج از کشور وجود دارد که پاسخ به آن ها دشوار است. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی در مورد هر آنچه که در مورد عوارض خروج از کشور 1402 باید بدانید، در اختیار شما قرار دهیم.

عوارض خروج از کشور

هزینه یا عوارض خروج از کشور چیست؟

عوارض خارج شدن از کشور پولی است که هر فردی که قصد دارد از کشور خارج شود باید به دولت پرداخت کند. این مبلغ برای هر خروج چه به صورت هوایی، زمینی و دریایی محاسبه می شود؛ حتی برای افراد زیر دو سال نیز لازم است و برای اغلب سفر های خارجی در کنار خرید بیمه مسافرتی اجباری می باشد.

لازم به ذکر است که عنوان عوارض خارج شدن از کشور به هزینه‌ ای اطلاق می شود که باید به شهرداری ها بپردازیم. در نتیجه تا چند سال پیش این عوارض به شهرداری واریز می شد، اما پس از تصویب لایحه‌ ای در بهمن ماه ۹۶، این عوارض به عنوان عوارض خارج شدن از کشور از مسافران اخذ و به حساب دولت واریز می شود. همچنین قسمت ناچیزی از مبلغ مالیات خروج از کشور به سازمان گردشگری داده می شود و بخشی دیگر صرف باز سازی و نو سازی روستا های مرزی کشور می شود.

مالیات خارج شدن از ایران

جدول هزینه های خروج از کشور سال 1402

هزینه خروج از کشور هر سال تغییر می کند؛ بنابراین اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید باید از آخرین قوانین در خصوص پرداخت عوارض خروج مطلع شوید. به عنوان مثال چند سال پیش کودکان تا هفت سالگی از پرداخت مالیات معاف بودند، اما پس از تغییر قوانین، عوارض حتی برای نوزادان نیز باید پرداخت شود.

عوارض خارج شدن از کشور سال ۱۴۰۲ طبق بودجه مصوب مجلس برای هر کدام از گروه های خاص طبق جدول زیر تعیین می شود. عواملی مانند تعداد سفر های خارج از کشور، نوع مرز و نوع سفر (زیارتی، سیاحتی و کاری) در تعیین هزینه خروج از کشور موثر است. در ادامه جدول عوارض خروج از کشور در سال 1402 را مشاهده می‌ کنید.

نوع سفراولین سفردومین سفرسومین سفرنوع مرز
مسافرین عادی۴,۰۰۰,۰۰۰۶,۰۰۰,۰۰۰        ۸,۰۰۰,۰۰۰هوایی، زمینی و دریایی
زائرین حج تمتع و عمره۱,۳۲۰,۰۰۰۱,۹۸۰,۰۰۰۲,۶۴۰,۰۰۰هوایی، زمینی و دریایی
زائرین عتبات و عالیات۳۷۵,۰۰۰
۱۲۵,۰۰۰
۴۵۰,۰۰۰
۱۵۰,۰۰۰
۴۵۰,۰۰۰
۱۵۰,۰۰۰
هوایی
زمینی و دریایی
مرز نشینان۷۵۰,۰۰۰
۲۵۰,۰۰۰
۶,۰۰۰,۰۰۰
۶,۰۰۰,۰۰۰
۸,۰۰۰,۰۰۰
۸,۰۰۰,۰۰۰
هوایی
زمینی و دریایی
ورزش کاران تیم ملی دارای مجوز وزارت ورزش۲,۶۴۰,۰۰۰۲,۶۴۰,۰۰۰۲,۶۴۰,۰۰۰هوایی، زمینی و دریایی

عوارض خروج کودکان از کشور چقدر است؟

سوال بسیاری از مردم این است که عوارض خروج از ایران برای کودکان هم لازم است؟ در کل هزینه خروج کودکان و نوزادان نسبت به سایر مسافران متفاوت نیست و قیمت آن با عوارض خروج بزرگسالان برابر است. این هزینه ها برای هر نفر با کد ملی و بلیط پرواز محاسبه می شود.

همچنین بخوانید : قیمت بیمه شخص ثالث 1402

خرید بیمه مسافرتی

نحوه پرداخت عوارض خروج از ایران

شما می توانید مالیات خروج از ایران را از چند طریق پرداخت کنید. این بخش، پرداخت در هنگام خروج را معرفی می کند تا انتخاب گزینه مناسب را برای شما آسان‌تر کند.

  1. پرداخت از طریق شعب بانک ملی ایران:
    • در صورت‌ عدم امکان استفاده از روش های پرداخت آنلاین برای خروج از کشور، می توانید از روش پرداخت حضوری عوارض استفاده کنید. برای این کار کافی است به شعب مرزی بانک ملی ایران مراجعه و هزینه آن را پرداخت کنید.
  2. پرداخت از طریق سامانه پرداخت الکترونیک سداد:
    • یکی از ساده‌ ترین راه ها برای پرداخت مالیات خروج، استفاده از سامانه سداد یا سیستم پرداخت مالیات خروج از کشور است. این سامانه با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور و بانک ملی ایران توسعه یافته است و می توانید به راحتی از طریق آن عوارض را پرداخت کنید.
  3. پرداخت از طریق دستگاه کارتخوان:
    • اتصال دستگاه ها به سامانه پلیس گذرنامه، پرداخت عوارض با دستگاه کارت خوان را برای شما آسان می کند.
  4. پرداخت از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی:
    • یکی از ساده‌ ترین راه های پرداخت مالیات هنگام خروج از کشور، پرداخت مالیات با استفاده از سیستم سازمان مالیاتی است. برای این کار کافی است وارد درگاه پرداخت آنلاین سازمان مالیاتی کشور شوید و پرداخت خود را انجام دهید.
  5. پرداخت از طریق دستگاه خودپرداز:
    • یکی از این راه های آسان برای پرداخت عوارض خروج از کشور 1402، استفاده از دستگاه های خود دریافت یا خودپردازهای بدون وجه نقد است که در سال های اخیر در فرودگاه های کشور نصب شده است. پرداخت عوارض از طریق دستگاه خود دریافت فرآیندی مشابه پرداخت الکترونیکی دارد.
  6. پرداخت از طریق اپلیکیشن:
    • اپلیکیشن ایوا، بله مسنجر، قبدینو و… اپلیکیشن هایی برای پرداخت عوارض هستند که قابل نصب بر روی دستگاه های اندروید و آی او اس هستند. با نصب این اپلیکیشن ها می توانید به راحتی با گوشی خود هرینه خروج را پرداخت کنید.

تصویری از پاسپورت ایران

آیا داشتن رسید پرداخت فیزیکی هزینه خروج از کشور مهم است؟

پرداخت هزینه خروج از کشور در سامانه ثبت می شود و معمولا مهمان دار هواپیما برای مشاهده پرداخت هزینه خروج نیازی به قبض فیزیکی ندارد، اما برای اطمینان بیشتر می توانید از فیش پرداختی در گوشی خود عکس بگیرید و یا از آن پرینت بگیرید.

سهم صنایع دستی و میراث فرهنگی از هزینه های خروج از ایران در سال 1402

هزینه خارج شدن از ایران برای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان است. به ازای هر نفر مبلغ عوارض خروج از کشور ۱۴۰۲، ۸۰ هزار تومان برای توسعه زیر ساخت ها و امکانات گردشگری و حمایت از حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی در نظر گرفته شده است.

چه کسانی نیازی به پرداخت هزینه های خارج شدن از کشور ندارند؟

همه افرادی که برای تعطیلات یا کار به خارج از کشور سفر می کنند، باید به قانون پرداخت مالیات هنگام خروج از کشور پایبند باشند. اما این قانون افراد خاصی را از پرداخت مالیات معاف می کند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

  1. معافیت خدمه تور از پرداخت هزینه خروج
    • اولین گروهی که معاف از پرداخت این عوارض هستند کسانی هستند که به دلیل تعیین تکلیف مجبور به خروج از کشور می شوند. به عنوان مثال خدمه پرواز و خدمه کشتی های تجاری و مسافر بری این هزینه ها را پرداخت نمی کنند.
  2. معافیت از هزینه خروج دانشجو
    • اگر دانشجو هستید و مجوز تحصیل در کشور دیگری دارید، نگرانی پرداخت هزینه خروج را نخواهید داشت. البته باید به خاطر داشته باشید که بین سفر های دانشجویی باید بیش از ۳ ماه فاصله باشد.
  3. معافیت از پرداخت هزینه های خروج از کشور در سال 1402 برای بیماران و سالمندان
    • بیماران و سالمندان که با مجوز شورای پزشکی برای معالجه به خارج از کشور می روند از پرداخت این عوارض معاف هستند. در چنین شرایطی هزینه خروج از کشور بیمار بین ۴۰ تا ۶۰ درصد کاهش می یابد.
  4. معافیت زائران کربلای معلی در ایام اربعین از پرداخت هزینه خروج
    • زائران اربعین که بر اساس موعد مقرر از طریق مرز زمینی به کشور عراق مسافرا کنند، از پرداخت این عوارض معاف هستند.
  5. معافیت سایر اشخاص از پرداخت عوارض
    • اگر دارای پاسپورت سیاسی یا گذرنامه خدمت هستید یا در کشور دیگری زندگی می کنید و از وزارت کار و امور اجتماعی ویزای کار دریافت کرده اید، نیازی به پرداخت هزینه خروج ندارید.

مهمانداران و کادر تور های مسافرتی

تخفیف در هنگام پرداخت عوارض خروج از کشور 1402

بر اساس مصوبه مجلس، مالیات خروج زمینی، هوایی و دریایی در جدول در ابتدای متن آمده است. اما دسته ای از افراد مثل ورزش کاران، مرز نشینان و مسافران زیارتی، برای پرداخت عوارض دارای تخفیف هستند. در این بخش تخفیف ها و استثنائات را ارائه می دهیم:

  1. هزینه خروج از کشور برای مرزنشینان
    • به افرادی که شماره شناسنامه و کد پستی آن ها در سامانه بانک اطلاعات مرز نشینان وزارت کشور ثبت شده است، مرز نشین می گویند. این افراد فقط یک بار در طول سال باید این عوارض را پرداخت کنند.
  2. هزینه های زائرین عتبات و عالیات
    • کرایه های خارج از کشور برای این مسافران کاهش یافته است و از نظر زمینی، هوایی و دریایی متفاوت است. میزان این عوارض را در جدول هزینه های ابتدای مطلب مشاهده می کنید.
  3. بلیط هواپیما برای بازیکنان تیم ملی
    • ورزش کاران تیم ملی که دارای مجوز از وزارت ورزش هستند از پرداخت مالیات خروج معاف هستند و تنها مبلغ ۲۶۴ هزار تومان پرداخت می کنند.
  4. خروج زائرین حج تمتع و عمره
    • هزینه خروج زائران حج و عمره برای سفر اول، دوم و سوم با تخفیف به ترتیب ۱۳۲۰۰۰ تومان، ۱۹۸۰۰۰ تومان و ۲۶۴۰۰۰ تومان است.

پرداخت مالیات خروج از ایران

آیا عوارض خروج از کشور 1402 قابل استرداد است؟

در صورت اشتباه در پرداخت هزینه خروج از ایران کافی است به قسمت (درخواست استرداد عوارض خروج) در سایت سازمان مالیاتی مراجعه کرده و درخواست بازگشت را ثبت کنید. البته باید به خاطر داشت که فقط پرداخت الکترونیکی قابل استرداد است.

مدارک مورد نیاز برای پرداخت عوارض خارج شدن از کشور

اگر می خواهید عوارض خروج از کشور 1402 را به راحتی و بدون دردسر پرداخت کنید، بهتر است قبل از انجام هر کاری بدانید که برای پرداخت این عوارض چه مدارکی لازم است. برای پرداخت الکترونیکی کافی است کارت بانکی عضو شتاب و اطلاعات معتبر متقاضی را وارد کنید. رسید پرداخت هزینه فقط برای شخصی قابل استفاده است که از طرف او پرداخت انجام شده است.

مدت اعتبار هزینه خروج از کشور

یکی از سوالات متداول کاربران این است که پرداخت عوارض تا کی اعتبار دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هزینه خروج از کشور فقط تا پایان همان سال دارای اعتبار است. اگر پس از پرداخت هزینه نتوانستید به سفر بروید، می توانیذ از رسید پرداخت یا شماره پیگیری برای سفر بعدی همان سال استفاده کنید.

زمان پرداخت عوارض، ۳۰ دقیقه قبل از حرکت نیست! درست است که گزینه‌ ای برای پرداخت هزینه خروج وجود دارد، اما توصیه می کنیم این کار مهم را به تاخیر نیندازید و در اسرع وقت این کار را انجام دهید تا جلوی بروز مشکلات احتمالی را بگیرید.

استعلام پرداخت عوارض خروج از کشور 1402

امکان استعلام پرداخت هزینه خروج از کشور برای همه افراد وجود دارد. برای این کار کافی است به آدرس سامانه سداد رفته و با انتخاب گزینه پیگیری درخواست و ثبت مشخصات از قبیل کد کشور، شماره کارت و شماره مرجع خرید، درخواست پرداخت عوارض خروج از کشور 1402 را ثبت کنید.

عوارض خوج از ایران برای بچه ها

در مقایسه هزینه خروج از ایران نسبت به سایر کشورهای خارجی کشورهای دیگری مانند ایران هستند که برای خروج از کشور هزینه دریافت می کنند. اتریش، چین، کامبوج و استرالیا از جمله این موارد هستند. عوارض عبور از مرز های مختلف متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد.

سخن پایانی

در این مقاله با تمامی موضوعات مرتبط با عوارض خروج از کشور 1402 آشنا شدید. هزینه خروج از کشور برای تمامی افراد (به جز افرادی که معاف هستند) الزامی است. در صورتی که این هزینه را پرداخت نکنید، نمی توانید از کشور خارج شوید. از آنجایی هم که قیمت ها سال به سال تغییر می کنند، باید قبل از سفر حتما از به روز ترین قمیت ها مطلع باشید.


مقالات مشابه:

مطالب مرتبط