قصور و سهل انگاری پزشک در حین معاینه، تجویز دارو، تشخیص بیماری و جراحی بیمار، و یا خطا و اشتباه کادر درمان در رسیدگی به بیمار می تواند عواقب ناخوشایندی را به همراه داشته باشد. فرد بیمار یا همراهان او می توانند در صورت بروز هرگونه خسارت وارده توسط پزشک و یا کادر درمان، شکایات خود را از بیمارستان مربوطه اعلام نمایند. شاید برای شما هم این سوال پیش آید که چگونه می توان از بیمارستان شکایت کرد؟ برای به دست آوردن اطلاعات مهم در مورد راه های قانونی شکایت کردن از بیمارستان در ادامه همراه ما باشید.
خلاصه مقاله: در صورتی که قصور یا جرائم پزشکی منجر به نقص عضو یا فوت گردد، بیمار می تواند با مراجعه به مراجع قضایی یا تماس با سامانه ملی 190 بر علیه بیمارستان شکایت کند. متن نمونه شکایت نامه در ادامه مقاله آورده شده است.
بیمارستان های خصوصی و دولتی یکی از مهمترین مراکز بهداشت و سلامت جامعه هستند که باید بر روند کار آن ها، چگونگی ارائه خدمات توسط کادر درمان و انجام خدمات درمانی برای بیماران نظارت کافی وجود داشته باشد.
هنگامی که بیمار توسط سهل انگاری و قصور کارکنان و پزشک ،و یا نبود تجهیزات مورد نیاز جراحی و درمان دچار آسیب دیدگی می شوند و علاوه بر گرفتاری بیماری آسیب دیدگی دیگری نیز برای آن ها مشکل ساز می شود. در چنین مواقعی شکایت از بیمارستان و ادعای خسارت وارده به مراجع قانونی یکی از بهترین روش برای گرفتن حق بیمار است.
شکایت از عملکرد بیمارستان از طریق ثبت شکواییه در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه به دادسرای جرائم پزشکی و یا تماس با سامانه ملی 190 پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت امکان پذیر است. همچنین شما می توانید برای پیگیری شکایات خود به صورت حضوری، تلفنی و یا توسط مراجعه به سامانه قوه قضاییه اطلاعات لازم را به دست آورید.
بارها شاهد بوده ایم که در برخی از بیمارستان ها چه دولتی و چه بخش خصوصی دارای خدمات قابل قبولی برای بیمار نبوده اند و موجب نارضایتی بیمار و مراجعه کنندگان می شوند. برای ثبت شکایت از بیمارستان می توانید از طریق روش های مختلف که در مطالب زیر به آن ها اشاره کرده ایم اقدام نمایید.
برای ارجاع شکایت از بیمارستان به دادگاه عمومی، شورای حل اختلاف در بخش مربوط به بهداشت و درمان و یا دادسرای جرائم پزشکی، نیازمند برخورداری از حساب کاربری سامانه ثنا هستید و یا از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نسبت به این امر می توانید اقدام کنید.
شما برای شکایت از بیمارستان نیاز به متنی متفاوت نسبت به متن شکایت از پزشک را دارید. شکایت از بیمارستان مطابق قانون و با ادبیات حقوقی تنظیم و نوشته می شود و سپس آن را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل می دهید. در این شکایت نامه باید کلیه قصور های پیش آمده از سوی کارکنان و کمبود امکانات موجود در بیمارستان مورد تایید باشد تا در کمیسیون های پزشکی قانونی تحت تحقیق و بررسی قرار بگیرد.
زمانی که شما از پزشک شکایت می کنید از قصور صورت گرفته توسط اقدامات پزشکی شاکی هستید ولی وقتی از بیمارستان شکایت می کنید دلیل شما در مورد سهل انگاری در ارائه خدمات از سوی بیمارستان و یا کمبود امکانات موجود در تجهیزات بیمارستانی است.
در صورتی که کمیسیون پس از بررسی شکایت ثابت شود که بیمارستان فاقد امکانات مورد نیاز و ضروری برای معالجه بیمار بوده است و از نظر قانونی وجود این امکانات در بیمارستان الزامی است، رای کمیسیون به قصور بیمارستان صادر می شود و باید به شاکی دیه و خسارت وارده را پرداخت کند.
یک نمونه متن شکایت از بیمارستان به صورت متن زیر است:
حضور دادستان محترم دادسرای ناحیه 26 تهران
با سلام
احتراما: اینجانب ......... در تاریخ .........به علت بیماری ........ به بیمارستان .......... مراجعه نمودم. پس از معالجه توسط پزشک با مشخصات .......... با شماره نظام پزشکی ........... تحت درمان قرار گرفته ام. در فرایند درمان و جراحی، به دلیل کمبود امکانات مورد نیاز برای جراحی و یا سایر اقدامات درمانی در بیمارستان مورد نظر، آسیب هایی به شرح زیل به اینجانب وارد شده است، که از مصادیق بارز قصور در امر درمان می باشد. لذا ضمن شکواییه حاضر، تقاضای ارجاع امر به کمیسیون پزشکی قانونی به جهت بررسی موضوع و صدور حکم بر محکومیت بیمارستان ........ به پرداخت دیه در حق اینجانب مورد استدعاست.
شرح عوارض ایجاد شده:............
کادر درمان در طول فعالیت کاری، با جان انسان ها ارتباط مستقیم دارند و اگر در حین درمان و یا جراحی بیمار دچار اشتباه و خطا شوند ممکن است صدمه جبران ناپذیری به بیمار وارد شود. این صدمات موجب شکایت بیماران از کادر درمان می شود و در برخی موارد مجازاتی مانند پرداخت دیه و یا محکومیت حبس را هم به همراه دارد.
گاهی مشکلی که برای بیمار در بیمارستان به وجود آمده و متحمل خسارت و آسیب دیدگی شده است،به خاطر کمبود تجهیزات پزشکی بیمارستان نبوده و علت اصلی قصور پزشک جراح هنگام جراحی و یا تجویز داروی نادرست است. با اثبات این موضوع در کمیسیون های پزشکی پزشک معالج محکوم به پرداخت خسارت و یا دیه می شود.
برای حل این مشکل بیمه مسئولیت پزشکان و بیمه مسئولیت پیراپزشکان برای تحت پوشش قرار دادن خسارت وارده به بیمار، بسیار مناسب و حیاطی است. با تهیه این بیمه نامه اگر بیمار دچار نقص عضو یا فوت شود پرداخت دیه و خسارت وارده بر عهده بیمه است. حتی از این بیمه نامه به عنوان وثیقه برای محکومیت حبس هم می توان استفاده کرد.
هر پزشکی در دوران طبابت خود ممکن است دچار خطا و اشتباه در معاینه و یا جراحی بیمار شود. از طرفی بیمار نیز حق دارد در مورد قصور و سهل انگاری های کادر درمان شکایت خود را به گوش مسئولین رسیدگی و یا رئیس بیمارستان برساند. بنابراین دانستن نکات مهم مربوط به خدمات بیمارستان و شکایات بیمار از کادر درمان امری مهم و ضروری است.
شکایت از بیمارستان مستلزم راه های قانونی است و تشخیص میزان قصور پزشک به علت تخصصی بودن موضوع دادرسی توسط کارشناسان علوم پزشکی تعیین و اعلام می شود. ممکن است خطای پزشک در درمان بیماری موجب نقص عضو و یا فوت بیمار شود که در هر دو آن ها، خسارت وارده در صورت داشتن بیمه مسئولیت پزشکان و پیراپزشکان توسط شرکت بیمه گر جبران می شود.اما زمانی که علت آسیب دیدگی بیمار به خاطر کمبود تجهیزات پزشکی و قصور کارکنان بیمارستان صورت گیرد،خسارت وارده و دیه توسط بیمارستان پرداخت می شود.
صفحات مرتبط:
مطالب مرتبط