در سالهای اخیر در کشورمان شاهد انواع زلزله ها، سیل و حوادث دیگر طبیعی بوده ایم که خسارات فراوانی را به منازل و ساختمان ها وارد کرده است یا حوادثی که بر اثر استفاده از لوازم گازی و برقی موجب آتش سوزی منازل و از بین رفتن دارایی مردم می شود،را شاهد بوده ایم. اجرایی شدن بیمه اجباری منازل مسکونی اتفاق جدید و مثبتی است که می تواند پس از بروز حادثه تا حد زیادی تسلای خاطر صدمه دیدگان باشد.
شما می توانید با پرداخت حق بیمه اندک در مقابل خسارت وارده بر اثر خطرات و حوادث ناگهانی و غیر قابل پیشگیری تحت پوشش این بیمه نامه قرار بگیرید. برای به دست آوردن اطلاعاتی در مورد اجرایی شدن این بیمه نامه، هزینه و حق بیمه آتش سوزی و چگونگی پوشش های آن، همراه ما باشید. همچنین در صورت تمایل می توانید جهت مشاوره رایگان و خرید بیمه با کارشناسان فروش مرکز بیمه به شماره 01391003113 تماس حاصل نمایید.
ایران جزء کشورهایی است که انواع حوادث طبیعی و غیرطبیعی، هر سال و به صورت مکرر خسارات فراوانی به منازل مسکونی وارد می کند. جبران خسارت وارده مشکلی بزرگ برای مال باختگان ایجاد می کند. یکی از قوانینی که در سال 1400 برای کلیه واحد های مسکونی تصویب شد، بیمه اجباری منازل بود. هدف از تصویب این قانون رعایت حقوق و حفظ سرمایه صاحبان ساختمان ها است.
اگر واحدهای ساختمانی و خانه های ویلایی، قبل از وقوع حوادث اقدام به خرید این بیمه نامه کنند، از پوشش های بیمه حوادث طبیعی ساختمان بهرمند می شوند. در صورتی که از بیمه اجباری منازل مسکونی حمایت مناسبی صورت بگیرد، این بیمه نامه برای اشخاص جامعه بسیار کارآمد و موثر خواهد بود.
قانون بیمه اجباری ساختمان مسکونی، شامل تمام خانه های آپارتمانی و ویلایی می شود که در حقیقت همان بیمه آتش سوزی می باشد. این بیمه نامه دارای پوشش های مفید و کاربردی است که از دو بخش پوشش های اصلی و پوشش های فرعی تشکیل شده است. این نوع بیمه برای 30 میلیون منازل مسکونی قابل ارائه است و حق بیمه آنها روی قبض برق مصرفی دریافت می شود.
در پاسخ به این مطلب که آیا بیمه منازل مسکونی اجباری است؟ باید گفت که با بالا رفتن تورم مقدار پرداختی بیمه نیز بیشتر شد و عده ای از افراد جامعه با توجه به مشکلات اقتصادی موجود در کشور توانایی پرداخت هزینه بیشتر را ندارند. اما در هر صورت این بیمه نامه تا حدودی کارشناسی شده و برخورداری از آن، آینده ای بهتر و روشن تر را به ارمغان می آورد.
ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی که در آن قرار گرفته با خطرات متعددی مانند خشکسالی های مکرر، طوفان شن، سیل، زلزله و آتش سوزی جنگل ها رو به رو می باشد. از مجموع 22 نوع از بلایای طبیعی که در کشور ما شایع است زلزله، سیل و طوفان از بیشترین تلفات، در بین حوادث کشور برخوردار است. به همین خاطر ایران جزء 10 کشور نخست از لحاظ بروز بلایای طبیعی به شمار می رود.
حوادث طبیعی یا آتش سوزی بر اثر نشتی گاز و سایر مواد آتش زا موجب خسارات فراوانی می شود که جبران هزینه های آن، برای بیشتر افراد مشکلاتی را به وجود می آورد. بیمه اجباری منازل مسکونی یا بیمه آتش سوزی کمک قابل توجهی می تواند برای جبران اینگونه حوادث باشد. پوشش های این بیمه نامه دارای دو نوع پوشش اصلی پوشش فرعی است.
حوادث ناشی از آتش سوزی، انفجار و صاعقه که موجب صدمات مالی می شود، تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار می گیرد و جزء پوشش های اصلی این بیمه نامه است.
پوشش های فرعی این بیمه نامه با پرداخت حق بیمه بیشتر شامل موارد زیر می شود.
در طی سال های گذشته حوادث و بلایای طبیعی خسارت های فراوانی را در سطح کشور به وجود آورده است و جبران این خرابی ها برای بسیاری از افراد سخت و گاها امکان پذیر نیست. بنابراین اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران و معاون وزیر کشور بیانیه ای صادر کرده است. متن قانون بیمه اجباری ساختمان های مسکونی به شرح زیر است:
طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی از ابتدای سال 1400 مالکان واحد های مسکونی مکلف هستند منزل و یا آپارتمان خود را بر اساس قبض برق که به نام آن ها است، به شرکت ها و موسسات بیمه گر مراجعه کنند. ملک آنها بر اساس ارزش واقعی ساختمان، همراه با اثاثیه و تاسیسات منزل تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار می گیرد.
در مراحل اولیه این طرح میزان پوشش بیمه ای هر ملک برای جبران خسارت ها 30 میلیون تومان و حق بیمه و یا قیمت حوادث ساختمان 120 هزار تومان در نظر گرفته شد. در اجرای طرح این بیمه نامه دولت موظف شد که نصف حق بیمه را پرداخت کند و نصف حق بیمه را مالک بپردازد. اما در حال حاضرمیزان پوشش ها و مبلغ حق بیمه و دو سه برابر شدن قیمت منازل و تورم موجود در کشور، موانعی را در اجرای کامل این بیمه نامه ایجاد کرده است.
اسماعیل نجار در نشست خبری 19 اسفند 1399 اعلام کردند که طبق قانون با توجه به افزایش قیمت مسکن افرادی از پرداخت حق بیمه آتش سوزی معاف می شوند و دولت مسئولیت هزینه های مربوط به بیمه ملک آن ها را بر عهده خواهد گرفت.
این افراد شامل سه گروه زیر می باشند:
در مورد قانون جدید خرید بیمه اجباری ساختمان مسکونی، رئیس سازمان مدیریت بحران به این نکته نیز اشاره کردند که:
به صورت موازی با طرح اجباری شدن بیمه منازل مسکونی، مقاوم سازی و استاندارد سازی هر چه بیشتر تمامی ساختمان های کشور نیز در دستور کار دولت و نهاد های اجرایی کشور قرار دارد.
بیمه آتش سوزی اجباری ساختمان مسکونی با پرداخت حق بیمه اندک تمام خسارات وارده از بلایای طبیعی و آتش سوزی را (که در بیمه نامه قید شده) تحت پوشش قرار می دهد. نحوه خرید بیمه اجباری آپارتمان و منزل مسکونی طبق قانون، باید با استفاده از قبض برق، برای خرید بیمه نامه اقدام کنید.
شما می توانید با تماس با کارشناسان فروش مرکز بیمه (01391003113) و با اعلام کردن اطلاعات لازم از قبیل: متراژ ساختمان، ارزش واقعی لوازم منزل و تاریخ ساخت ساختمان، شرکت مورد نظر خود را انتخاب کرده، پوشش های لازم را به بیمه نامه خود اضافه کنید. همچنین کارشناسان و متخصصین شرکت بیمه به صورت رایگان آماده پاسخگویی به تمام سوالات شما در مورد بیمه نامه اجباری ساختمان ها و تمامی بیمه نامه های مختلف و ارائه خدمات بیمه ای می باشند
بیمه اجباری منازل مسکونی می تواند یک حمایت مهم از سرمایه و خانه شما باشد. خرید بیمه آتش سوزی تحمیل یک هزینه اضافی نیست بلکه محافظت از سرمایه بزرگ و مهمی مانند منزل مسکونی در برابر حوادث پیش بینی نشده می باشد. در بین تمامی خطرات موجود یکی از نگرانی های اصلی، وقوع زلزله را می توان نام برد که هر چند یک بار موجب ویرانی منازل مسکونی می شود. با این امید که هرگز اتفاق های ناگوار موجب خسارت مالی و جانی افراد نشود و نیازی به پوشش های اصلی و فرعی این بیمه نامه نداشته باشید.
مطالب پیشنهادی:
مطالب مرتبط