bannerbannerMobile
  • خرید بیمه
  • بیمه وسایل نقلیه
  • بیمه اشخاص
  • بیمه اموال
  • بیمه مسئولیت
  • مرکز بیمه
  • دانلود اپلیکیشن
  • بلاگ

بیمه حوادث راننده و سرنشین چیست؟


اولین بار برنامه و طرح خرید بیمه اجباری در بریتانیا به اجرا در آمد و تا امروز در کشورهای مختلف استفاده از بیمه های اجباری و اختیاری خودرو جایگاه خود را پیدا کرده است. در ایران نیز هرکس خودرو می خرد در اولین مرحله به فکر بیمه کردن آن است و زمانی که مهلت بیمه تمام می شود باید فوری آن را تمدید کرد. چرا که هزینه ای را که در قبال بیمه خودرو پرداخت می کنیم هزینه بسیار ناچیزی است در مقابل خساراتی که هنگام وقوع تصادف رخ می دهد.

بیمه حوادث راننده

تصور کنید هنگامی که تصادف شدید رخ می دهد بدنه هر دو ماشین به چه حال و روزی می افتد و یا موجب قطع عضو و یا فوت سرنشینان و یا اشخاص ثالث می شود. جبران این صدمات در تصور مان هم آزار دهنده است و جبران خسارت  آن تصادف، بدون بیمه شخص ثالث و بیمه حوادث راننده برای بیشتر افراد غیر ممکن است. در ایران بیمه نامه های مورد استفاده برای خودرو های شخصی، به 3 گروه بیمه شخص ثالث، بیمه حوادث سرنشین و بیمه بدنه خودرو تقسیم می شود. در این مقاله می خواهیم بدانیم که بیمه حوادث راننده و سرنشین چیست و چه پوشش هایی دارد.

بیمه حوادث سرنشین چیست؟

در گذشته بیمه شخص ثالث و بیمه حوادث سرنشین هر یک به صورت جداگانه خریداری می شد. بنابراین اشخاص مجبور بودند با هر دوی آنها خود را بیمه کنند. ولی امروزه قانون تغییر کرده و این بیمه زیر مجموعه ای از بیمه  شخص ثالث شده. بیمه شخص ثالث به بیمه ای گفته می شود که در زمان حادثه رانندگی خسارت وارده جانی و مالی به افراد ثالث را جبران می کند.

بیمه حوادث سرنشین

یعنی راننده و سرنشینان خودرو ماشین فرد آسیب دیده از تصادف، تحت پوشش های فوت، از کارافتادگی، نقص عضو و هر خسارت جانی که به فرد، در هنگام تصادف وارد شده، قرار می گیرند.

بنابر این از آنجایی که راننده و سرنشینان خودرو مقصر تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند، از این رو بیمه حوادث راننده و سرنشین اهمیت پیدا می کند تا خسارات جانی وارده به راننده مقصر حادثه را تحت پوشش بیمه قرار.

پوشش های بیمه حوادث سرنشین چیست؟

همان طور که قبلا هم اشاره کردیم، بیمه حوادث سرنشین زیر مجموعه ای از بیمه شخص ثالث است و پوشش های زیر را برای راننده مقصر ارائه می کند:

  • پوشش هزینه فوت: هنگامی که راننده ماشین مقصر، در اثر تصادف بمیرد، این بیمه غرامت فوت را به خانواده متوفی پرداخت خواهد کرد.
  • پوشش هزینه نقص عضو: هنگامی که راننده  بر اثر تصادف، دچار نقص عضو شود، هزینه های وارده بر راننده مقصر تحت پوشش این بیمه است.
  • پوشش هزینه دیه جراحت: این بیمه تا سقف پوشش که در بیمه نامه تعیین شده برای جراحت راننده ماشین مقصر، را پرداخت می کند.
  • پوشش هزینه های پزشکی: هزینه های بستری و درمان سرپایی راننده مقصر نیز تحت پوشش بیمه ای قرار می گیرد.
  • پوشش هزینه های از کار افتادگی کامل یا جزئی: در این صورت مبلغ پرداختی بیمه، برابر با دیه کامل، بر عهده بیمه حوادث سرنشین است. یعنی راننده ماشین در مقابل چنین آسیبی مبلغ برابر با هزینه دیه کامل دریافت خواهد کرد.

مراحل دریافت خسارت از بیمه حوادث سرنشین

برای این کار باید مدارکی را که لازم است، برای مراحل دریافت خسارت از بیمه حوادث سرنشین، آماده کنید و باید بدانید تا حدودی مشابه مراحل دریافت خسارت از بیمه شخص ثالث است. مدارک لازم برای ارائه به بیمه و نحوه استفاده از پوشش های آن عبارت است از:   

  1. اصل بیمه نامه شخص ثالث و کپی بیمه نامه و صورت حساب پرداخت حق بیمه راننده مقصر
  2. اصل گواهینامه رانندگی راننده مقصر و کپی گواهینامه
  3. اصل کارت شناسایی و اصل کارت ماشین راننده و کپی هر دو آن ها
  4. کروکی محل حادثه که توسط پلیس کشیده شده است و با نظر کارشناس بیمه تایید شود.
  5. گزارشی که با حضور اولیه پلیس و یگان انتظامی در محل وقوع حادثه ارائه می شود.
  6. اوراق بازجویی و کپی گزارش یگان انتظامی الزامی است.

بیمه حوادث راننده و سرنشین چیست

مدارک لازم برای دریافت غرامت ناشی از فوت

مدارک لازم برای پرداخت خسارت ناشی از فوت از طریق بیمه حوادث سرنشین، عبارت است از:

  1. اصل برگه معاینه پزشکی جسد  و کپی شده آن لازم است.
  2. گواهی انحصار وراثت باز ماندگان هر چند نفر که نام آنها شامل وراث باشد.
  3. مدارک جواز دفن و کپی شده این مدارک مورد نیاز است.
  4. کارت ملی و شناسنامه متوفی و همچنین کوپی آنها مورد نیاز است.
  5. گواهی فوت که توسط پزشک مربوطه تایید شده است الزامی می باشد.
  6. شناسنامه اولیاء دم و کپی شده آن ها مورد نیاز است.

نکات مهمی که برای دریافت بیمه حوادث سرنشین باید بدانیم:

در ادامه چند نکته مهم را در خصوص بیمه حوادث راننده و سرنشین توضیح می دهیم:

  1. همه رانندگان باید بیمه شخص ثالث را تهیه کنند. چرا که داشتن این بیمه نامه اجباری است.
  2. امروزه بیمه حوادث راننده، به عنوان زیرمجموعه و بخشی از بیمه شخص ثالث ارائه می شود
  3. هنگامی خودرو شما شامل دریافت خسارت می شود که فقط در هنگام تصادف آسیب دیده باشد.
  4. با توجه به زمانی که حادثه رخ داده است و شدت تصادف، مبلغ پرداختی به بیمه گذار، متفاوت خواهد بود.
  5. دریافت خسارت بیمه حوادث سرنشین زمانی به شما تعلق می گیرد که بیمه شخص ثالث را خریداری کرده باشید وگرنه هیچگونه پرداختی به شما ارائه نخواهد شد.
  6. در شرایطی که راننده در زمان حادثه گواهی نامه رانندگی نداشته باشد و یا مشروبات الکلی مصرف کرده باشد، این بیمه هیچ گونه پوششی برای این افراد ندارد.
  7. بیمه حوادث سرنشین شامل بدنه خودرو نمی باشد. این بیمه فقط برای راننده و سرنشینان خودرو مقصر جبران خسارت می کند. برای بیمه کردن بدنه ماشین باید بیمه بدنه را به صورت جداگانه خریداری کنید.
  8. بنا به تصوری اشتباه، برخی از افراد فکر می کنند که منظور از سرنشین، افرادی به جز راننده که در خودرو مقصر بوده اند، شامل بیمه حوادث سرنشین می شوند، ولی این طور نیست. دریافت خسارت این افراد توسط بیمه شخص ثالث تامین می شود.

مقدار دیه که بر اثر فوت راننده توسط بیمه حوادث راننده پرداخت می شود، مطابق با دیه تایین شده در ماه های غیر حرام می باشد. که در سال 1402 دیه مربوطه برابر با 900 میلیون تومان است. ولی اگر بخواهید مبلغ دیه ماه های حرام برای بیمه حوادث راننده تعلق گیرد، این پوشش را به بیمه نامه خود اضافه نمایید. مبلغ دیه در ماه حرام در سال 1402 مبلغ 1 میلیارد و دویست میلیون تومان اعلام شده است.

داشتن بیمه شخص ثالث اجباری است و همه رانندگان باید این بیمه را خریداری کنند. بنابراین به نوعی می توان گفت که بیمه سرنشین نیز توسط همه رانندگان خودرو های شخصی باید تهیه شود.

پوشش های بیمه حوادث رانندگی

کلام آخر

هنگام خرید بیمه باید مبلغی را به بیمه گر پرداخت کنیم تا زیر پوشش بیمه مورد نظر باشیم. شاید این مبلغ کم نباشد ولی در مقایسه با زمانی که دچار حوادث ناگوار و پیش بینی نشده می شویم، آن زمان متوجه می شویم که مبلغ پرداختی ما به صورت ماهانه و یا سالانه به بیمه مورد نظر، در مقابل خسارت وارده رقم چندانی نیست.

بیمه شخص ثالث بیمه ای اجباری است که باید توسط همه دارندگان خودرو باید تهیه گردد. در کنار این بیمه، بیمه حوادث سرنشین زیرمجموعه ای از این بیمه نامه بوده و خسارت های جانی وارده بر راننده خودرو  را شامل می شود. هدف از تهیه بیمه حوادث راننده و سرنشین این است که راننده را هنگام تصادف و صدمه جانی تحت پوشش قرار دهد و هزینه های پزشکی و در صورت قطع عضو و یا از کار افتادگیرا تحت پوشش قرار دهد.


مطالب مشابه:

  • انواع بیمه حوادث کدامند؟
  • خرید بیمه حوادث انفرادی
  • بیمه ورزشی چیست؟
  • لیست کامل پوشش های بیمه شخص ثالث خودرو
  • محاسبه حق بیمه شخص ثالث
  • بهترین شرکت بیمه شخص ثالث

مطالب مرتبط

مطالب مرتبط

سوال و جواب

تفاوت بیمه حوادث سرنشین با بیمه بدنه چیست؟
آیا باید بیمه حوادث راننده و سرنشین را به صورت جداگانه خریداری کرد؟
بیمه حوادث راننده چه خطراتی را تحت پوشش قرار می دهد؟

وب سایت مرکز بیمه


با وبسایت مرکز بیمه انواع بیمه در اختیار شماست. آسان‌ترین، کامل‌ترین و مطمئن‌ترین روش خرید بیمه به همراه مقایسه ومشاوره را با وب سایت مرکز بیمه تجربه کنید.

با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید :

آیکون تلگرامآیکون اینستاگرامآیکون آپاراتآیکون تویترآیکون پینترستآیکون لینکدین

دسترسی سریع


خرید بیمه عمرخرید بیمه شخص ثالث خودروخرید بیمه بدنهخرید بیمه مسافرتیخرید بیمه مسئولیت کارفرما ساختمانیخرید بیمه آتش سوزیخرید بیمه تکمیلیخرید بیمه مسئولیت کارفرما

با مرکز بیمه


آیکون تلفن

تلفن پشتیبانی و فروش : 91003113-013

آیکون ایمیل

ایمیل: markazebime@gmail.com

آیکون لینک

 

 

 

Trustseal.eNamad
logo-samandehi
logo-markazi

کلیه حقوق این سایت متعلق به شرکت کارگزاری رسمی بیمه مستقیم برخط پشتیبان آسایش فردا کد 1892 می‌باشد.

قدرت گرفته از کاربلد