استثنائات بیمه آتش سوزی چیست و چه خطراتی خارج از پوشش های این بیمه نامه است؟
سالانه حوادث آتش سوزی هزاران میلیارد خسارت بر جای می گذارد. بنابراین بیمه آتش سوزی بهترین پوشش برای جبران خسارات وارده می باشد. بیمه آتش سوزی از دو قسمت اصلی و اضافی تشکیل می شود که در هر حالت، پوشش این بیمه خسارات مالی افراد بیمه شده را جبران می کند و مواردی هم هستند که جزء استثنائات بیمه آتش سوزی می شوند. اگر دوست دارید کدام خطرات جزو موارد خارج از پوشش های بیمه آتش سوزی و استثنائات بیمه نامه قرار می گیرند، تا آخر مقاله با ما همراه باشید.
پوشش های بیمه آتش سوزی کدامند؟
پوشش های بیمه ای آتش سوزی شامل خساراتی می شود که از طریق حریق به خانه ها و مکان های مورد بیمه وارد شده است. بدین معنی که شرکت بیمه طبق قوانین بیمه ای، زیان های مادی یا مالی که بر اثر وقوع آتش سوزی به اموال و دارایی های بیمه گذار وارد شده است تا سقف تعهدات بیمه نامه جبران کند.
موارد مهم اصلی پوشش های این بیمه نامه عبارت است از:
- پوشش حریق: هر نوع ماده ای که با اکسیژن ترکیب شود و تولید شعله کند، آتش سوزی به حساب می آید و بیشتر منشا حریق این مورد است و تحت پوشش این بیمه نامه قرار می گیرد.
- پوشش صاعقه: هنگامی که بین دو ابر و یا زمین و ابر تخلیه الکتریکی صورت می گیرد و موجب خسارت می شود، تحت پوشش این بیمه نامه قرار دارد.
- پوشش انفجار: هنگامی که در اثر آزاد شدن انرژی ناگهانی گاز یا بخار موجب خسارت شود، تحت پوشش این بیمه نامه قرار می گیرد.
موارد خارج از پوشش و استثنائات بیمه آتش سوزی
بعضی از موارد جزء پوشش های این بیمه نامه نیستند برای این که بدانید خطرات خارج از پوشش بیمه آتش سوزی کدامند در قسمت زیر به آنها اشاره می کنیم:
- خسارتی که به طلا و جواهرات و مسکوکات وارد می شود پوشش بیمه ای ندارد.
- خساراتی که از طریق امواج صوتی ایجاد می شود، موارد خارج از پوشش می باشد.
- اوراق بهادار اگر در هنگام آتش سوزی از بین برود تحت پوشش بیمه نیست.
- اگر نسخه های خطی و تاریخی بر اثر آتش از بین برود شامل پوشش بیمه نیست.
- وارد شدن خسارت در طول جنگ، شورش و جنگ داخلی شامل پوشش بیمه ای نمی شود.
- خسارات ایجاد شده توسط آتشفشان تحت پوشش بیمه نامه آتش سوزی نمی باشد.
- موارد و مکان هایی که بر اثر استهلاک از بین می روند، موارد خارج از تعهدات بیمه نامه است هستند.
- موارد رادیواکتیو جزء استثنائات بیمه آتش سوزی است و پوشش بیمه ای ندارد.
- از بین رفتن آثار هنری توسط آتش تحت پوشش بیمه نمی باشد.
- هزینه های بازسازی تحت پوشش بیمه آتش سوزی نیست.
- خسارت وارده به فلزات قیمتی جزو استثنائات بیمه آتش سوزی است.
- خسارت های ناشی از نفوذ حشرات و حیوانات موذی، تحت پوشش این بیمه نامه نمی باشد.
چند مثال از خطرات خارج از پوشش بیمه آتش سوزی
- یکی از خسارات خارج از پوشش در این بیمه نامه در صورت آتش افروزی عمدی می باشد که در این صورت شامل پرداخت خسارت نمی شود و از نظر قانونی جرم به حساب می آید.
- همچنین در بسیاری از شرایط های شرکت های بیمه مختلف یکی از موارد خارج از پوشش بیمه آتش سوزی پوشش خسارات آسانسور ساختمان است و برای استفاده از پوشش های بیمه برای آسانسور، نیاز به خرید بیمه آسانسور خواهید داشت.
- وارد شدن خسارت ناشی از حریق ساختمان به خودرو ها و وسایل نقلیه از خطرات خارج از پوشش بیمه آتش سوزی است و برای آتش سوزی وسایل نقلیه باید از بیمه بدنه ماشین استفاده کرد.
کلوز های بیمه آتش سوزی برای افزایش پوشش ها
بیمه آتش سوزی به دو قسمت پوشش های اصلی و پوشش های اضافی تقسیم می شود. برای استفاده از پوشش های اضافی با پرداخت حق بیمه بیشتر می توانید کلوز های بیمه آتش سوزی را هم تهیه کنید. این کلوز ها به شرح زیر است:
- حوادثی مانند سیل و آتشفشان با خرید پوشش اضافی جبران خسارت می شوند. حق بیمه این خسارات براساس نوع سازه و مصالح و مکان جغرافیایی مورد بیمه محاسبه می شود.
- خطراتی مانند سیل و طغیان آب دریا یا رودخانه با پرداخت حق بیمه اضافی تحت پوشش قرار می گیرد.
- اگر در اثر باریدن برف و باران آب از طریق ناودان ها ، بام یا گرفتگی لوله وارد محل مورد بیمه شود، تحت پوشش بیمه قرارمی گیرد.
- خسارتی که بر اثر سقوط هواپیما یا قطعات آن رخ می دهد تحت پوشش این بیمه است.
- خساراتی مانند ترکیدگی لوله آب، تانکر ها و فاضلاب دستگاه های آبرسانی، تحت پوشش قرار می گیرد.
- خسارتی که بر اثر شکست شیشه ساختمان در اثر برخورد جسم خارجی وارد می شود، پوشش بیمه ای دارد.
- هزینه برداشت و پاکسازی ضایعات ناشی از حوادث قید شده تحت پوشش این بیمه است.
- خسارات وارده از طریق طوفان و گردباد تحت پوشش این بیمه است .
- خسارتی که از طریق ریزش کوه و یا سقوط بهمن رخ می دهد، این بیمه پوشش می دهد.
- خسارت وارده از ریزش سقف در اثر بارش برف سنگین جزء پوشش این بیمه است .
- خسارت به وجود آمده از نشست و رانش زمین که باید نظر کارشناس در پوشش دادن این بیمه مثبت باشد.
- سرقت منزل در صورت شکست حرز شامل پوشش این بیمه است.
- شکست شیشه ساختمان بر اثر برخورد جسم خارجی تحت پوشش این بیمه است.
پوشش های اضافی بیمه به صورت شرایط شخصی خریداری می شود. یکی از پوشش های اضافی این بیمه نامه، بیمه زلزله است که بیشتر افراد مایل به داشتن این بیمه در کنار بیمه آتش سوزی هم هستند و با پرداخت حق بیمه زلزله این بیمه را نیز خریداری می کنند.
مقالات بیشتر:
کلام آخر
بیمه آتش سوزی می تواند بهترین راه حل برای جبران خسارات مالی اشخاص بیمه شده باشد. پوشش های اصلی و اضافی این بیمه کمک بزرگی در جبران هزینه ها و صدمات مالی آسیب دیده است. برای استفاده از کلوز های بیمه آتش سوزی هنگام پرداخت حق بیمه، مبلغ اضافی بابت پوشش های اضافی بیمه را باید بپردازید تا از این پوشش ها استفاده کنید.
در هنگام خرید بیمه باید به موارد خارج از پوشش بیمه آتش سوزی دقت کافی داشته باشم تا در صورت نیاز برای این خطرات احتمالی نیز با خریدن بیمه نامه های دیگر یا کلوز های بیشتر چاره ای بیندیشیم. برای مثال خسارت وارده بر آسانسور و خسارت وارده از نوسانات برق و یا خسارات وارد بر خودرو ها جزو پوشش های بیمه آتش سوزی نمی باشد. با خرید بیمه آتش سوزی از نگرانی های خود بکاهید و آینده ای بدون دغدغه و آرام هنگام وقوع حادثه ناگهانی داشته باشید.
اگر تا کنون بیمه آتش سوزی خریداری نکرده اید می توانید با آسان ترین روش و مناسب ترین قیمت از«مرکز بیمه» این بیمه را خریداری کنید کارشناسان ما به شماره تماس 01391003113 با ارائه مشاوره رایگان شما را در تهیه این بیمه نامه و انواع دیگر بیمه ها راهنمایی می کنند.
مقالات مرتبط: