با توجه به افزایش هزینه های درمانی و نیاز افراد به حمایت مالی در مواجهه با بیماری ها، تفاوت بین بیمه عمر و بیمه تکمیلی بسیار مهم است. بیمه عمر اغلب به عنوان یک بیمه حیات شناخته می شود که در صورت وفات بیمهگذار، مبلغ تعیین شده به مستفیضین او پرداخت می شود. این بیمه معمولاً برای تأمین نیازهای مالی خانواده و بدهی های بازمانده از بیمهگذار استفاده می شود.
به عبارت دیگر، بیمه عمر پس از وفات فرد تاثیر دارد و مستقیماً به او کمک مالی نمی کند. در مقابل، بیمه تکمیلی به عنوان یک بیمه سلامت شناخته می شود و هزینه های درمانی فرد در زمان بیماری را تا حد مشخصی تحت پوشش قرار می دهد. این نوع بیمه معمولاً برای تکمیل بیمههای اصلی سلامتی مانند بیمهنامه های درمانی ارائه می شود و میتواند هزینه هایی مانند پزشکی، بیمارستانی، داروها و خدمات پزشکی دیگر را تغطیه کند.
بنابراین، تصمیم برای خرید بیمه عمر یا بیمه تکمیلی بستگی به نیازها و اولویتهای شخصی شما دارد. اگر نیاز به تأمین مالی برای خانواده و بدهیهای پس از وفات دارید، بیمه عمر ممکن است بهترین گزینه باشد. اگر تمرکز شما بر روی تأمین هزینه های درمانی و بهبود سلامتی فوری شماست، بیمه تکمیلی میتواند انتخاب مناسبی باشد. در ادامه این مقاله، به بررسی و مقایسه بیمه تکمیلی با بیمه عمر خواهیم پرداخت.
بیمه عمر یا بیمه تکمیلی؟ کدام یک از این دو نوع بیمه را انتخاب کنیم؟ برای اینکه درک بهتری از مقایسه بیمه تکمیلی با بیمه عمر داشته باشیم، بیایید در ابتدا بررسی کوتاهی از این دو نوع بیمه داشته باشیم. در این خصوص باید گفت یکی از انواع بیمهنامه های افراد، که تنها در زمان واقعه فوت به تأمین مالی برای بیمهگذاران می پردازد، بیمه عمر است. این بیمه ارائه می دهد که در صورت فوت بیمهگذار، مبلغ تعیین شده به مستفیضین او پرداخت گردد. بیمه عمر از لحاظ سرمایهگذاری، سهم مهمی دارد و در طول مدت داشتن بیمهنامه و یا پس از پایان آن، از طریق اندوخته بیمهنامه یا دریافت بازنشستگی به فرد ارائه میشود.
پوشش های بیمهای بیمه عمر نیز از زمان شروع بیمهنامه برای بیمه گذاران فراهم میشود. این پوشش ها شامل سرمایه فوت، فوت به علت حادثه، پوشش امراض، هزینههای پزشکی و پوشش از کارافتادگی و موارد مشابه میشوند. میزان پوشش ها بر اساس حق بیمه پرداختی افراد و سرمایه فوت آنها مشخص می گردد. (همچنین بخوانید : مقایسه بیمه عمر با سرمایه گذاری در بانک )
بیمه تکمیلی یکی از انواع بیمهنامه هاست که به منظور تأمین هزینههای پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. در این نوع بیمه، شما به صورت سالیانه یا به صورت دورهای (مثلاً ماهیانه) حق بیمه مشخصی را به شرکت بیمهگر پرداخت میکنید. این حق بیمه معمولاً بر اساس سن، جنسیت، و وضعیت سلامتی شما محاسبه می شود.
وقتی شما به بیمارستان مراجعه کنید یا نیاز به خدمات درمانی داشته باشید، هزینه های مرتبط با این خدمات را به شرکت بیمه گزارش می دهید و بیمه تکمیلی به شما خسارت پرداخت می کند. این پوشش ها ممکن است شامل هزینه های مرتبط با بستری شدن در بیمارستان، مطب پزشکی، داروها، تستها و معالجات مختلف باشد.
بیمه تکمیلی به شما امکان می دهد که در مواقع اضطراری و بیماریهای جدی بدون نگرانی از بار مالی زیاد، از خدمات درمانی بهرهبرید. از این رو، بیمه تکمیلی میتواند یک ابزار مالی مهم برای مواجهه با هزینههای پزشکی غیرمنتظره و نگرانیهای مالی در آینده باشد. این بیمه نامه انواع مختلفی دارد؛ از جمله:
بیمه عمر خوب است یا بیمه تکمیلی؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بیمه عمر و بیمه تکمیلی دو نوع بیمه متفاوت هستند که هر یک به اهداف مختلفی خدمت می کنند. بیمه عمر علاوه بر تأمین پسانداز و سرمایه گذاری در آینده، شما را در برابر حوادث غیرقابل پیشبینی مانند فوت طبیعی، فوت ناشی از حوادث، نقص عضو، از کار افتادگی، بیماریهای خاص و موارد مشابه تحت پوشش قرار میدهد. به عبارت دیگر، بیمه عمر یک پوشش گسترده از جمله پسانداز مالی و حمایت در مواقع اضطراری ارائه می دهد.
به مقابله، بیمه تکمیلی اختصاصاً برای جبران هزینه های درمانی و بهداشتی شما طراحی شده است. این نوع بیمه فقط در موارد مربوط به درمان و بهداشت اعمال می شود و هیچ ارتباطی با پسانداز و سرمایهگذاری در آینده ندارد. بدین معناست که حتی اگر شما در طول مدت بیمهنامه تکمیلی خود از آن استفاده نکنید، حق بیمه شما در آینده از بین خواهد رفت و برای تمدید آن نیاز به پرداخت حق بیمه دوباره خواهید داشت. به طور خلاصه، داشتن بیمه تکمیلی هیچ تأثیری بر سابقه بیمه شما ندارد و نباید به عنوان یک ابزار پساندازی در نظر گرفته شود.
بسیاری از افراد به دلیل محدودیتهای مالی نمی توانند همزمان بیمه عمر و بیمه تکمیلی را خریداری کنند، اما می توانند از بیمههای عمر برای پوشش های درمانی هم استفاده کنند. بیمه عمر دارای دو پوشش مرتبط با هزینه های درمانی است:
پوشش هزینه پزشکی ناشی از حادثه در بیمه عمر، یک پوشش اضافی است که میتوانید به بیمهنامه عمر خود اضافه کنید. این پوشش به شما امکان پرداخت هزینههای درمانی ناشی از حوادث مختلف را میدهد، از جمله آسیبهای غرق شدن، مسمومیت با گاز یا اسید، ابتلا به بیماری های ویروسی یا باکتریایی، و آسیب های ناشی از دفاع مشروع یا نجات اشخاص و اموال. این پوشش فوری فعال می شود و دوره انتظاری ندارد.
حوادثی که در اثر سیل، زلزله و آتشفشان رخ میدهند، معمولاً در بیشتر شرکتهای بیمه به عنوان پوشش اضافی در نظر گرفته نمی شوند، اما برخی شرکتها این حوادث را هم در برنامههای جدید خود به عنوان یک پوشش اضافی ارائه می دهند. (برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله بیمه عمر چیست را مطالعه نمایید)
بنابراین، برای استفاده از بیمه عمر برای پوشش درمانی، می توانید پوشش هزینه پزشکی ناشی از حادثه را به بیمه عمر خود اضافه کنید و در صورت وقوع حوادث مشمول پرداخت هزینه های درمانی شوید. این راهکار به افرادی که نمی توانند همزمان دو بیمه عمر و تکمیلی را خریداری کنند، امکان دسترسی به پوشش درمانی را فراهم می کند.
پوشش امراض خاص در بیمه عمر به شما امکان پرداخت هزینههای درمانی بیماریهای خاص را می دهد. این بیماریها عمدتاً شامل ۵ بیماری اساسی هستند: سکته قلبی، سکته مغزی، جراحی باز قلب، پیوند اعضای اصلی بدن، و انواع سرطان. میزان پوشش و تعهدات مالی این پوششها متفاوت است و بستگی به شرکت بیمه دارد.
شرکت های بیمه مختلف تفاوتهایی در پوشش امراض خاص دارند، از جمله تعداد بیماریهای تحت پوشش، مدت دوره انتظار، محدوده سنی مشمول پوشش، و سقف تعهدات مالی. لازم به ذکر است که میزان سقف پوشش هزینههای پزشکی حادثه و سقف پوشش امراض خاص در بیمه عمر به حق بیمه و سرمایه فوت شما بستگی دارد و میتوانید مبالغ دقیق را در بیمهنامه عمر خود مشاهده کنید. این اطلاعات به شما امکان مقایسه و انتخاب بهترین پوشش برای نیازهای خود را می دهد.
طرح امراض خاص، به عنوان آخرین افزایش در تنوع طرح های بیمه عمر از سوی شرکت بیمه سامان، با سقف پوشش بالا و تعداد گستردهای از بیماری ها به عنوان یک گزینه جذاب در بازار بیمه عمر مطرح است. این طرح نه تنها بیماری های معمول را پوشش میدهد بلکه به پوشش بیماریهایی نظیر پیوند مغز استخوان، سوختگی شدید، تومور خوشخیم مغزی و بسیاری دیگر از بیماریهای خاص نیز می پردازد. طرح امراض خاص در سه نسخه مختلف به نامهای پایه، آسایش و ممتاز ارائه میشود، به شما امکان میدهد که بر اساس نیازها و بودجه خود، بهترین گزینه را برای پوشش بیماریهای خاص خود انتخاب کنید.
شرکت بیمه پاسارگاد، با جایگاه برجستهای در صنعت بیمه عمر، طیف وسیعی از طرحهای بیمه عمر را ارائه می دهد. از جمله این طرحها، پوشش امراض خاص به عنوان یکی از مهمترین گزینه ها برای بیمهگذاران است. این پوشش محدود به پنج بیماری اصلی نمی شود و بیشتر بیماریهای خاص را در بیمهنامه خود در نظر می گیرد. همچنین برای فعال شدن این پوشش، نیازی به انتظار طولانی نیست و زمانی که مجموع ذخیره ریاضی بیمهنامه به مبلغی بیش از ۲ میلیون تومان می رسد، این پوشش به صورت خودکار فعال می شود. از این روی، بیمه عمر پاسارگاد به عنوان یکی از پیشنهادات برتر در زمینه بیمه عمر شناخته می شود.
بیمه عمر ایران با مجموعهای از طرح های متنوع، به بیمهگذاران گزینه های متعددی در زمینه بیمه عمر ارائه می دهد. از جمله این طرحها، طرح سپاس به عنوان یکی از جدید ترین و پیشرفته ترین طرحها در زمینه بیمه عمر ایران تلقی میشود. این طرح با افزایش سقف پوشش برای بیماریهای خاص و هزینه های پزشکی حادثه، به بیمهگذاران امکانات بیشتری را ارائه می دهد. همچنین پوشش درمان سرطان نیز از سایر بیماریهای خاص تفکیک شده و به صورت جداگانه در این طرح در نظر گرفته شده است. در این طرح، پرداخت هزینههای جراحی و بستری در بیمارستان تنها در صورت وقوع حوادث تحت پوشش انجام میشود، که این موضوع به بیمهگذاران اطمینان میدهد که هزینه های مرتبط با درمان های حادثهای تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.
در ادامه مقایسه بیمه تکمیلی با بیمه عمر، حال نوبت این است که به بررسی پوشش های درمانی بیمه تکمیلی بپردازیم. در این خصوص باید گفت بیمه درمان تکمیلی، به عنوان یک پوشش مهم در حوزه بیمه، تعهداتی دارد که بیمه گر باید به درستی انجام دهد. این پوشش در زمان بروز بیماریهای مختلف، خدماتی متنوع را به بیمهگزاران ارائه می دهد.
از جمله مواردی که در بیمه درمان تکمیلی پوشش داده می شود میتوان به پوشش هزینه های پاراکلینیکی (مانند سونوگرافی و ام آر آی)، هزینه بیمارستانی (شامل پوشش شیمی درمانی و بستری)، پرداخت خدمات آزمایشگاهی (مثل نوار قلب و رادیوگرافی)، هزینههای عملهای جراحی حیاتی (مانند جراحی مغز و اعصاب)، پوشش هزینه های عملهای سرپایی (مثل گچ گرفتن و ختنه کردن)، هزینه های جراحی چشم (شامل عیوب انکساری)، پوشش هزینههای دندانپزشکی (به جز ایمپلنت و ارتودنسی)، پوشش ویزیت و داروها، هزینه حضور همراه برای بیماران زیر ۷ و بالاتر از ۷۰ سال، هزینههای درمان ناباروری و نازایی، مبالغ تهیه اروتز، پوشش بلایای طبیعی و جبران هزینه های ناشی از آن اشاره کرد.
این پوششها باعث اطمینان بیمهگزاران در مواجهه با هزینه های درمانی مختلف میشود. برای آشنایی بیشتر با انواع طرح ها و پوشش های بیمه تکمیلی مقاله « بهترین بیمه تکمیلی » را مطالعه کنید.
حقیقت این است که بیمه عمر و بیمه تکمیلی دو بیمه متفاوت هستند و نمیتوان یکی را به عنوان جایگزین دیگری در نظر گرفت. اما اگر تنها توانایی خرید یکی از آنها را دارید، پیشنهاد می شود که بیمه عمر را انتخاب کنید. این بیمه پوشش گستردهتری را در موارد مختلف ارائه می دهد و می تواند به شما اطمینان و آسایش بیشتری برای آینده خود بخشیده و در مواقع نیاز به شما کمک کند.
در این مقاله سعی بر آن شد تا به مقایسه بیمه تکمیلی با بیمه عمر پرداخته و سوال افراد را در خصوص اینکه بیمه تکمیلی و بیمه عمر چه تفاوت هایی باهم دارند را پاسخ دهیم. همانطور که مطالعه کردید، بیمه عمر و بیمه تکمیلی دو نوع بیمه جداگانه هستند که هر کدام ویژگی ها و پوشش های خود را دارند. بیمه عمر عمدتاً به منظور پشتیبانی مالی و سرمایهگذاری در آینده و تأمین مخارج بعد از بازنشستگی و یا در صورت فوت بیمهگذار در اثر حوادث غیرقابل پیشبینی ارائه میشود. این بیمه پوشش هایی از جمله هزینه های درمانی ناشی از حوادث و بیماریهای خاص را نیز ارائه می دهد.
بیمه تکمیلی به عنوان یک بیمه تکمیلی درمانی عمل می کند و برای تأمین هزینه های پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار می گیرد. این بیمه می تواند هزینههای پزشکی مانند مطب و بیمارستان، داروها، آزمایشات و معالجات را پوشش دهد.
برای خرید هر یک از این دو نوع بیمه، می توانید از وبسایت مرکز بیمه و از منابع آن برای مقایسه و انتخاب بهترین بیمه برای نیازهای خود استفاده کنید. وبسایت مرکز بیمه به عنوان یکی از معتبرترین منابع در زمینه فروش بیمهنامه ها، اطلاعات جامعی را ارائه می دهد و شما می توانید از کارشناسان حرفهای این وبسایت برای مشاوره و راهنمایی در خرید بیمه استفاده کنید.
مقالات بیشتر:
مطالب مرتبط